Închide

Marcel nu e singur! Altex, Dedeman și Bilka, aproape de politică. Patroni cunoscuți, pe lista de intenții PNL

Avatar
Marcel Bilka

Foto: YouTube

Timp de citire: 2 minute
  • Ați văzut probabil deja clipul publicitar cu robotul multifuncțional Marcel, bun la toate. Un fel de Marcel Ciolacu, desigur. Dar nici “robotul” liberal Nicolae nu se lasă mai prejos și se înconjoară de nume grele din business-ul românesc.
  • Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că s-a întâlnit cu mai mulţi dintre cei mai bogaţi şi cunoscuţi oameni de afaceri din România, între care patronii sau managerii unor firme precum Dedeman, Altex sau Bilka.
  • Prins de paparazzi, liderul liberal susţine că nu vrea să îi ”tenteze” pe aceştia să candideze sub sigla PNL, ci doreşte, vezi Doamne, să înţeleagă ”ceea ce ţine de mediul de afaceri”.
  • Ciucă vorbeşte şi despre informaţiile conform cărora, la o întâlnire cu un astfel de afacerist, a băut vin de 3.000 de euro sticla, catalogând informaţia drept ”un fake news grosolan”.

”Este vorba de a discuta cu oameni, de a identifica oameni care să vrea să vină să facă politică, oameni care au reuşit într-un anumit domeniu. M-am văzut nu doar cu domnul Ostahie (Dan Ostahie, patronul şi managerul firmei Altex – n.r.), m-am văzut şi cu domnul Horaţiu Ţepeş de la Bilka, m-am văzut şi cu domnul Pavăl (unul dintre acţionarii companiei Dedeman – n.r.), m-am văzut şi cu toţi cei care au un cuvânt de spus în mediul de afaceri din România, în economia românească”,

a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri seară, la Antena 3.

Preşedintele PNL a spus că nu vrea să îi ”tenteze” pe oamenii de afaceri să candideze din partea PNL.

”Nu este vorba de tentaţie (de ideea de a-i tenta pe aceşti oameni să candideze din partea PNL – n.r.), este vorba de oameni de la care putem să înţelegem tot ceea ce ţine de mediul de afaceri din România, ceea ce ţine de capitalul românesc. Sunt marii contributori la bugetul statului, sunt oameni care au cifre de afaceri de miliarde de euro, sunt oameni care au angajaţi, 7.000, 6.000, 10.000 de oameni”, a adăugat liderul PNL, conform news.ro.

Ciucă a respins afirmaţiile celor care au susţinut că a băut, la o întâlnire într-un restaurant din Capitală cu un om de afaceri, vin care costă 3.000 de euro, susţinând că acesta este ”un fake news grosolan”. El a explicat, în schimb, că a băut vin românesc.

”Vinul respectiv, vă pot spune cu toată responsabilitatea şi asumarea, a fost un vin românesc. (…) Pe cuvânt de onoare că nu am ştiut, nu am crezut şi nici acum nu-mi vine să cred că există vin de o asemenea valoare. (Sticla de vin costă – n.r.) undeva la 370-380 de lei, era vin românesc. Nimic din ceea ce nu este adevărat nu mă afectează”,

a explicat Nicolae Ciucă.

scroll to top