Închide

Marea Britanie oferă finanţare de stat pentru a sprijini companiile producătoare de semiconductori

Avatar
microchips, electronics, semiconductor

Fotografie de CristianIS pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul britanic intenţionează să ofere finanţare de stat pentru a sprijini companiile producătoare de semiconductori din ţară, a informat miercuri Bloomberg.

Sprijinul va include bani de lansare pentru startup-uri, ajutor pentru firmele existente pentru extindere şi noi stimulente pentru capitalul de risc privat, potrivit unor oficiali familiarizaţi cu planurile.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a spus pentru Reuters că nu comentează speculaţiile atunci când a fost întrebat despre raport, adăugând că strategia ţării în domeniul semiconductorilor va fi publicată în timp util.

Guvernul a declarat luna trecută că explorează iniţiative naţionale de extindere a industriei autohtone de cipuri, inclusiv înfiinţarea unei noi instituţii ca parte a planurilor sale de a spori infrastructura.

Strategia va avea ca scop ”deblocarea întregului potenţial” al afacerilor cu microcipuri şi sprijinirea locurilor de muncă şi, de asemenea, va căuta să asigure o aprovizionare fiabilă cu semiconductori, a declarat Departamentul pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS) al Marii Britanii.

scroll to top