Închide

Marea Britanie | Vânzările din retail au înregistrat o creștere ușoară în luna februarie

Avatar
people, girl, female

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Volumul vânzărilor din comerțul cu amănuntul din Marea Britanie s-a recuperat ușor în februarie, dar nu suficient pentru a compensa scăderile considerabile înregistrate cu o lună mai devreme, au sugerat noile date de la ONS, potrivit Retail Gazette.

Volumul vânzărilor a crescut cu 2,1% de la o lună la cealaltă – a scăzut cu 8,2% în ianuarie – însă vânzările au scăzut încă cu 3,7% față de un an mai devreme și înainte de impactul pandemiei Covid-19.

Retailerii de modă au raportat cea mai mare scădere – cu 50,4% – a volumelor de vânzări comparativ cu februarie 2020.

Prin comparație, retailerii online au continuat să se bucure de câștiguri uriașe în urma cheltuielile clienților, 36,1% din totalul banilor cheltuiți la comercianții cu amănuntul mergând la operațiuni online în februarie. În urmă cu un an, proporția era de doar 20%.

De asemenea, a stabilit un nou record, depășind recordul anterior stabilit în ianuarie.

Suma de bani cheltuiți în comerțul cu amănuntul a crescut, de asemenea, în februarie cu 2,2% comparativ cu o lună mai devreme, dar a scăzut cu 4,4% față de februarie anul trecut.

Februarie a înregistrat unele aspecte pozitive în sectorul nealimentar, ONS evidențiind volume puternice de vânzări în magazinele universale și magazinele de articole de uz casnic – în creștere cu 16,2 la sută și respectiv cu 16,1 la sută.

ONS a declarat că a văzut magazinele pentru buget redus, precum B&M și Wilko, ca „magazine universale” care au rămas deschise în timpul ultimelor restricții la statutul lor „esențial”.

Un model similar a apărut în timpul primei carantine naționale din 2020, a spus ONS, magazinele respective observând scăderi ale vânzărilor în martie doar pentru a-și reveni puternic în aprilie și mai, deoarece clienții au profitat de prezența lor continuă în magazin.

Magazinele de bricolaj s-au bucurat, de asemenea, de o creștere continuă, unii respondenți la sondajul ONS sugerând vânzări puternice de mobilier de exterior în pregătirea relaxării restricțiilor, deoarece gospodăriile separate se pot întâlni în curând în grădinile private.

scroll to top