Închide

Marina britanică va proteja zonele de pescuit, în cazul unui Brexit fără un acord comercial

Avatar
fish, catch, box

Fotografie de Free-Photos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Patru nave de patrulare ale marinei britanice vor fi pregătite de la 1 ianuarie să ajute la protejarea zonelor de pescuit, în cazul unui Brexit fără un acord comercial, a relatat The Guardian, citată de Reuters.

Navele, cu o lungime de 80 de metri, vor avea dreptul să oprească, să verifice şi să confişte toate ambarcaţiunile de pescuit din Uniunea Europeană care vor intra în zona economică exclusivă a Marii Britanii, care se întinde la o distanţă de 200 de mile (320 de kilometri) de ţărm, potrivit unor surse navale citate de publicaţie.

”Am lucrat foarte mult pentru a ne asigura că suntem pregătiţi pentru orice eventualitate”, a spus una dintre surse.

Două nave vor fi desfăşurate pe mare, iar două vor sta pregătite pentru a interveni în cazul în care vase de pescuit din UE vor intra în zona economică exclusivă.

Un reprezentant al Ministerului Apărării a declarat publicaţiei că ministerul ”a făcut planuri şi pregătiri de amploare pentru a se asigura că apărarea este pregătită pentru o serie de scenarii la încheierea perioadei de tranziţie”.

Ministerul nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Un ministru francez a declarat că Franţa va despăgubi pescarii şi va lua alte măsuri pentru a-i ajuta, dacă negocierile pentru un acord comercial post-Brexit vor eşua, într-un efort de a evita conflictele între bărcile franceze şi cele britanice.

scroll to top