Închide

Mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus

Avatar
Entrepreneur Dreams About The Future

Fotografie de Austin Distel pe Unsplash

Ministerul Mediului a anunțat că românii pot să cumpere mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus. De asemenea, bugetul programului a fost mărit cu 60 de milioane de lei, întrucât fondurile au fost epuizate.

Până în prezent, românii nu puteau achiziționa mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus, întrucât constructorul american nu are încă o reprezentanță în România. Cu toate acestea, Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunțat vineri că achiziționarea mașinilor electrice Tesla prin programul Rabla Plus este acum posibilă prin intermediul companiilor care finanțează achiziția modelelor Tesla, notează Automarket.

“Am avut mai multe discuții la nivel ministerial și am reușit să introducem în ghid (n.r – posibilitatea) ca românii să poată achiziționa mașini Tesla prin programul Rabla Plus”, a declarat el.

De asemenea, Alexe a anunțat că bugetul total de 145 de milioane de lei pentru ediția din acest an a fost deja epuizat.

Prin urmare, Ministerul Mediului a anunțat că suplimentarea bugetului cu 60 de milioane de lei, anunțată încă din luna august, a fost aprobată recent. Cei 60 de milioane de lei sunt suficienți pentru achiziționarea a 1.333 de mașini electrice sau 3.000 de mașini plug-in hybrid. “Am crescut bugetul de la 90 milioane lei la 145 milioane lei și […] suntem în situația în care tot acest buget a fost consumat. Avem cel mai mare număr de mașini rezervate din istoria acestui program, în jur de 3.800 de mașini. Am anunțat deja că bugetul pentru Rabla Plus a fost mărit cu încă 60 milioane lei”, a mai precizat Alexe.

scroll to top