Închide

McDonald’s are planuri importante de extindere la nivel global: 50.000 de locații până în 2027

Avatar
french fries, fast food, mcdonald's

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

McDonald’s vrea să deschidă peste 8.800 de locații și să adauge 100 de milioane de membri la programul său de fidelizare până în 2027, potrivit CNBC.

Obiectivele fac parte din planurile pe termen lung ale gigantului fast-food de a crește vânzările în toată zona de acoperire a restaurantelor sale, care este deja foarte extinsă.

McDonald’s și-a anunțat noile obiective înainte de ziua investitorilor de miercuri, încercând să convingă acționarii că apetitul clienților pentru Big Mac și McNuggets este în continuare în creștere, chiar dacă Wall Street își face griji cu privire la economie și la amenințarea reprezentată de medicamentele pentru slăbit. Lanțul de burgeri este așteptat să ofere mai multe detalii despre cum intenționează să continue să atragă clienții, inclusiv prin introducerea treptată a unei versiuni îmbunătățite a burgerului său și dublarea prețului la pui.

Pentru 2024, McDonald’s estimează o creștere netă de 4% a numărului de restaurante noi. Aproape 2% din creșterea vânzărilor la nivel de sistem de anul viitor, în monedă constantă, va proveni din adăugarea de amprente.

După 2024, compania plănuiește să își crească numărul de restaurante cu 4% până la 5% anual. Aceste noi locații vor contribui cu aproximativ 2,5% din creșterea vânzărilor la nivel de sistem în monedă constantă.

Planurile mari de dezvoltare ale McDonald’s vor însemna cheltuieli de capital mai mari. Pentru 2024, compania anticipează cheltuieli de capital de 2,5 miliarde de dolari, în creștere față de așteptările sale de 2,2 miliarde de dolari până la 2,4 miliarde de dolari în 2023. Iar pentru fiecare an din 2025 până în 2027, McDonald’s se așteaptă să își majoreze cheltuielile de capital cu 300 de milioane de dolari până la 500 de milioane de dolari în mod secvențial.

Până în 2027, McDonald’s își dorește o amprentă globală de 50.000 de locații. Lanțul avea 41.198 de restaurante la nivel mondial la 30 septembrie. Pentru comparație, Starbucks a declarat în noiembrie că își propune să ajungă la 55.000 de cafenele la nivel mondial până în 2030, față de numărul actual de peste 38.000.

Cele mai multe dintre noile locații McDonald’s vor fi în SUA și în segmentul său de piețe operate la nivel internațional, care include Franța, Canada și Australia. Executivii au declarat că actuala sa amprentă este depășită și nu reflectă locul în care locuiesc în prezent consumatorii, inclusiv deplasarea spre sud și sud-est în SUA.

În ianuarie, directorul general al McDonald’s, Chris Kempczinski, a declarat, într-un anunț mai amplu despre o restructurare corporativă, că firma va accelera dezvoltarea de noi restaurante. Aceasta este prima dată când compania a dezvăluit noile sale obiective de dezvoltare.

Pe lângă planurile ambițioase de extindere a prezenței sale, McDonald’s vrea să ajungă la un sfert de miliard de membri activi pentru programul său de fidelizare până în 2027. La ultima sa zi a investitorilor, în 2020, compania încă testa programul de loialitate în SUA, dar de atunci, acesta a devenit un juggernaut, stimulând vânzările pe mobil și încurajând clienții să revină mai des.

McDonald’s a anunțat, de asemenea, un parteneriat cu Alphabet’s Google Cloud de la Alphabet, folosind inteligența artificială a acestuia în restaurantele sale pentru a îmbunătăți operațiunile.

“Suntem încântați să vedem cum McDonald’s va folosi instrumentele noastre de inteligență artificială generativă, cloud și edge computing pentru a îmbunătăți experiența culinară emblematică pentru angajații și clienții lor din întreaga lume”, a declarat Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, într-o declarație.

scroll to top