Închide

McDonald’s intenționează să-și redeschidă restaurantele din Kiev și din vestul Ucrainei

Avatar
fast food, logo, burger

Fotografie de KelvinStuttard pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

McDonald’s a anunțat planuri de redeschidere a magazinelor din Ucraina, care s-au închis după invazia Rusiei din martie, informează BBC.

Lanțul de fast-food a spus că speră că mutarea va ajuta la restabilirea unui

„mic, dar important sentiment de normalitate”.

Va exista o redeschidere treptată în următoarele câteva luni la Kiev și în vestul Ucrainei, în zonele considerate sigure, potrivit companiei.

McDonald’s avea peste 100 de restaurante în Ucraina înainte de începerea conflictului. De atunci, compania a continuat să plătească salarii la peste 10.000 de angajați.

„Am vorbit pe larg cu angajații noștri care și-au exprimat dorința puternică de a reveni la muncă și de a vedea restaurantele noastre din Ucraina redeschise, unde este sigur și responsabil să facem acest lucru”,

a declarat vicepreședintele senior Paul Pomroy într-un mesaj postat pe site-ul firmei .

“În ultimele luni, convingerea că acest lucru ar sprijini un sentiment mic, dar important, de normalitate a devenit mai puternică. Iar oficialii ucraineni au declarat că afacerile care își vor relua operațiunile vor sprijini economia locală și poporul ucrainean”.

Analiştii se aşteaptă ca războiul să declanşeze un declin economic de 35% sau mai mult în Ucraina în acest an, perturbând exporturile, devastând infrastructura cheie şi forţând închiderea a mii de afaceri.

În iunie, președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a vorbit la o întâlnire a liderilor de afaceri occidentali găzduită de Universitatea Yale și a îndemnat firmele să investească în țară.

El a sărbătorit, de asemenea, redeschiderea a zeci de ambasade la Kiev, inclusiv a Marii Britanii în aprilie.

McDonald’s a spus că lucrează cu furnizorii și antreprenorii pentru a se asigura că restaurantele sunt pregătite pentru redeschidere. Compania a suspendat operațiunile în Rusia în martie, iar în mai a vândut majoritatea restaurantelor sale rusești unui licențiat local.

scroll to top