Închide

Universul McDonald’s se extinde săptămâna aceasta: Lansează un nou concept de restaurant

Avatar
Cosmcsskyhero 2336x1040 Hero Desktop

Foto: orporate.mcdonalds.com

Timp de citire: 2 minute

McDonald’s va deschide săptămâna aceasta prima locație a noului său brand CosMc’s în Bolingbrook, Illinois, potrivit CNBC.

Gigantul fast-food plănuiește să deschidă 10 locații CosMc’s, inclusiv nouă restaurante în Texas, până la sfârșitul anului 2024, în cadrul unui test. McDonald’s va petrece apoi un an analizând datele pentru a decide dacă va extinde lanțul de format mic.

Numele noului brand provine de la CosMc, o mascotă McDonaldland care a apărut în reclame la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. CosMc este un extraterestru din spațiul cosmic care poftește la mâncarea McDonald’s. Compania s-a aplecat mai mult asupra marketingului mascotelor sale după ce a înregistrat un succes cu masa de ziua de naștere Grimace la începutul acestui an.

Lanțul de hamburgeri a dezvăluit pentru prima dată că a creat CosMc’s ca un spinoff în iulie, dar a ascuns mai multe detalii despre planurile sale. Fotografii ale locației din Bolingbrook au apărut pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, la începutul acestei săptămâni.

Cu un meniu care include vechile favorite, cum ar fi Egg McMuffins și M&M McFlurries, și produse noi, cum ar fi Churro Frappes poziționează CosMc’s ca o modalitate rapidă și convenabilă de a lua o gustare sau o cafea.

“Când vine ora 15:00 și ai nevoie de un impuls, fă o excursie la CosMc’s”, a spus un narator într-un videoclip prezentat miercuri investitorilor.

McDonald’s și-a propus în mod special să creeze un brand care să vândă băuturi personalizabile și cafea populară în segmentul de după-amiază.

“Aceasta este o categorie de 100 de miliarde de dolari care crește mai repede decât restul [segmentului de restaurante informale] și cu marje superioare”, a declarat investitorilor directorul general al McDonald’s, Chris Kempczinski.

Restaurantele CosMc’s vor avea o amprentă imobiliară mai mică decât o locație obișnuită a McDonald’s, dar noile locații testează o serie de amenajări, inclusiv mai multe benzi pentru drive-thru. Clienții care folosesc carduri de credit vor putea, de asemenea, să plătească la difuzorul drive-thru, accelerând timpul de servire.

Anunțul a făcut parte din ziua investitorilor companiei. Executivii au dezvăluit obiectivele pe termen lung pentru dezvoltarea noilor sale restaurante, planurile de recrutare a 100 de milioane de noi membri ai programului de loialitate și un parteneriat strategic cu Google.

Dar Kempczinski a subliniat că investitorii nu ar trebui să se entuziasmeze încă prea mult în legătură cu CosMc’s.

“Permiteți-mi să subliniez din nou, este vorba despre 10 magazine”, a declarat el miercuri investitorilor. “Marea poveste nu este despre CosMc’s, în sine. Marea poveste este ceea ce spune despre McDonald’s și despre potențialul nostru. Când te gândești că, în urmă cu puțin peste un an, aceasta era o idee, iar săptămâna aceasta deschidem primul loc de testare.”

Dar dacă testul va funcționa, CosMc’s ar putea fi deschis în întreaga lume.

“Nu merită timpul nostru să dezvoltăm o idee care va funcționa doar pe o singură piață”, a spus Kempczinski când a explicat de ce McDonald’s a creat brandul.

Totuși, eforturile anterioare ale McDonald’s de a se extinde dincolo de afacerea sa principală nu au avut succes. La sfârșitul anilor ’90, a cumpărat Donatos Pizza și Boston Market, precum și o participație la un nou înființat Chipotle Mexican Grill. Mai puțin de un deceniu mai târziu, a renunțat la toate cele trei, care deveniseră distrageri în timp ce McDonald’s avea probleme.

scroll to top