Închide

McDonald’s plănuiește reduceri de locuri de muncă și accelerează deschiderea de noi restaurante

Avatar
mcdonalds, redaktionel, chain

Fotografie de andreas160578 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

McDonalds plănuiește reduceri de locuri de muncă și o reorganizare, deoarece compania își reorientează prioritățile pentru a accelera expansiunea restaurantelor, a declarat vineri CEO-ul Chris Kempczinski angajaților.

Gigantul fast-food-ului a spus că reducerile de locuri de muncă nu sunt o măsură de reducere a costurilor, ci sunt menite să ajute compania să inoveze mai rapid și să lucreze mai eficient. Ca parte a reorganizării, compania va deprioritiza și va opri anumite inițiative, potrivit unui memoriu de la Kempczinski la nivelul întregii companii. Nu este clar care sunt acele proiecte, transmite CNBC.

„Astăzi, suntem împărțiți în silozuri cu un centru, segmente și piețe”, a scris Kempczinski. „Această abordare este depășită și se limitează la sine – încercăm să rezolvăm aceleași probleme de mai multe ori, nu împărtășim întotdeauna idei și putem întârzia să inovăm.”

În prezent, McDonald’s este împărțită în trei segmente: SUA, piețe operate internațional și piețe internaționale cu licență de dezvoltare. Compania operează pe 119 piețe din întreaga lume.

În plus, McDonald’s a declarat vineri că își va accelera planurile de dezvoltare pentru noi restaurante.

„Trebuie să accelerăm ritmul deschiderii restaurantelor noastre pentru a capta pe deplin cererea crescută pe care am generat-o în ultimii ani”, a spus Kempczinski în memoriul.

McDonald’s nu a publicat anterior o prognoză pentru câte restaurante noi intenționează să construiască în 2023, dar compania a declarat în noiembrie că noile unități vor contribui cu aproximativ 1,5% la creșterea vânzărilor la nivel de sistem în 2022.

Compania nu a decis încă câte restaurante noi va construi și nici câte locuri de muncă vor fi eliminate în cadrul reorganizării. Kempczinski a spus că compania va finaliza și va începe să comunice deciziile privind disponibilizările până pe 3 aprilie.

Kempczinski a anunțat, de asemenea, câteva promoții interne, începând cu 1 februarie, pentru a ajuta compania să-și ducă la îndeplinire noii strategii. Global Chief Marketing Officer Morgan Flatley va supraveghea, de asemenea, noile proiecte de afaceri. Skye Anderson se va muta din zona de vest a McDonald’s S.U.A. la servicii de afaceri globale. Rolul lui Andrew Gregory ca ofițer de franciză globală va include, de asemenea, dezvoltarea globală de lider, iar Spero Droulias va trece de la vicepreședinte senior pentru finanțe la directorul de transformare al companiei.

Acțiunile McDonald’s s-au închis cu peste 2% vineri. Pe 31 ianuarie compania va raporta câștigurile din trimestrul al patrulea.

scroll to top