Închide

McDonald’s, rezultate peste așteptări în ultumul trimestru. Care a fost cea mai bună piață?

Avatar
french fries, fast food, mcdonald's

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În ciuda costurilor mari și a retragerii sale din Rusia, McDonald’s a reușit să obțină o creștere mai bună decât se aștepta în ultimul trimestru. Vânzările au crescut cu 11%, impulsionate de europenii înfometați, potrivit Retail Detail.

McDonald’s a reușit să înregistreze o creștere puternică în acest trimestru, cu vânzări în creștere cu 11,8%, până la 5,7 miliarde de dolari (5,4 miliarde de euro), depășind așteptările analiștilor. Vânzările în afara pieței interne din SUA au crescut chiar cu peste 20%, în timp ce creșterea internă a fost mai modestă, la 3,5%, dar încă peste așteptări.

În China, însă, vânzările au scăzut din cauza înăspririi măsurilor anti-Covid, așa că o mare parte din creștere a venit de pe piața europeană. Lanțul de fast-food și-a crescut prețurile, dar a investit și în campanii de marketing de succes și a vândut mai mult online.

Cu toate acestea, lanțul a cărui mascotă este Ronald McDonald nu a avut un timp ușor. Vânzările suplimentare au fost deosebit de binevenite pentru a compensa pierderea Rusiei și a Ucrainei. Deși compania s-a retras din aceste țări, McDonald’s a fost încă nevoit să aloce 27 de milioane de dolari (25,6 milioane de euro) pentru a plăti chirii, salarii și furnizori.

O dispută cu IRS ar putea costa gigantul McDonald’s încă 500 de milioane de dolari. Lanțul de fast-food a pus deoparte această sumă pentru o „dispută fiscală”, fără a spune mai multe. Creșterea prețurilor materiilor prime, în special la carnea de pui și vită, reduce și marjele de profit. În total, profitul în primele trei luni ale anului a scăzut de la 1,5 miliarde de dolari (1,4 miliarde de euro) cu un an în urmă la 1,1 miliarde de dolari în prezent.

scroll to top