Închide

Mercedes-Benz începe construcția unei fabrici de reciclare a bateriilor. În ce țară din UE?

Avatar
mercedes-benz, car, amg gt

Fotografie de Mikes-Photography pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Mercedes-Benz a pus vineri piatra de temelie pentru o fabrică sustenabilă de reciclare a bateriilor în Kuppenheim, în sudul Germaniei, potrivit Reuters.

Fabrica pilot va avea o capacitate anuală de 2.500 de tone și va contribui la producția a peste 50.000 de module de baterii pentru noile vehicule electrice Mercedes-Benz.

Bateriile reciclate vor proveni de la vehiculele de testare și de la bateriile de pornire. Pe baza succesului pilot, volumele de producție ar putea fi mărite pe termen mediu și lung.

Punerea în funcțiune a primei etape a fabricii – dezmembrarea mecanică – este programată să înceapă în luna decembrie a acestui an. Sub rezerva discuțiilor cu sectorul public, fabrica pilot va fi finalizată câteva luni mai târziu.

Fabrica din Kuppenheim funcționează deja în regim de neutralitate de CO2, cu energie solară și energie electrică ecologică. Construcția sa este finanțată în cadrul unui proiect de cercetare științifică de către Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climei.

“Transmitem un semnal important de forță inovatoare în Baden-Württemberg și în Germania în ceea ce privește electromobilitatea durabilă”, a declarat Jörg Burzer, membru al consiliului de administrație al Mercedes-Benz în domeniul producției și al gestionării lanțului de aprovizionare.

Thekla Walker, ministrul mediului, climei și energiei din Baden-Württemberg, s-a declarat încântată de faptul că Mercedes-Benz promovează subiectul economiei circulare.

“Acest lucru este deosebit de important având în vedere disponibilitatea limitată a unor materii prime importante care sunt foarte solicitate, cum ar fi litiul, cobaltul și nichelul”, a declarat aceasta.

scroll to top