Închide

Mercedes recheamă 250.000 de mașini din cauza riscului de incendiu

Avatar
Black mercedes benz car

Fotografie de Mike B pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Mercedes-Benz a rechemat circa 250.000 de autovehicule din întreaga lume, o informație confirmată marți de unul dintre purtătorii de cuvânt ai producătorului de automobile, potrivit Focus.de.

Mercedes-Benz a anunțat că recheamă 250.000 de mașini

Datele autorităților germane arată că sunt vizate modele AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class și SL din 2023. În Germania sunt afectate probabil în jur de 37.000 de autovehicule, relatează B1TV.ro.

Purtătorul de cuvânt al Mercedes-Benz spune că este posibil ca anumite siguranțe să nu respecte cerinețele. Autoritatea germană de resort a explicat că această situație poate duce inclusiv la probleme de motor, dar nu poate fi exclus nici riscul unui incendiu.

Ca măsură de precauție, Mercedes-Benz va înlocui anumite componente ale autovehiculelor afectate. Mașinile vor sta în service între 2 și 5 ore și jumătate, în funcție de echipamente, iar costurile vor fi suportate de companie.

Mașinile second hand s-au scumpit cu 18%

Autoturismele de pe piața second hand s-au scumpit cu 18% în 2023, față de situația din anul 2022, potrivit Antena3.ro. Prețul mediu al unei mașini de acest gen a ajuns la 12.800 de euro.

În 2024 se preconizează că vor fi mai scumpe și automobilele electrice.

scroll to top