Închide

Mercenarii-zombie: Grupul Wagner continuă să facă bani de pe urma brandului construit de Prigojin

Avatar
Pmc Wagner Russia Patch

Sursa foto: 3sjshop.com.

Timp de citire: < 1 minut

În magazinele online unde se comercializează, prețurile produselor care poartă însemnele tradiționale ale grupului rus de mercenari Wagner – un craniu uman pe un fundal negru cu roșu – au crescut semnificativ după tentativa eșuată de revoltă armată de acum 10 zile, mulți dintre susținătorii grupului postând recenzii de cinci stele și arătându-și astfel sprijinul pentru mercenarii conduși până acum de Evgheni Prigojin, transmite agenția Reuters.

Datele comparative defalcate pe săptămâni ale prețurilor produselor branduite cu Wagner, așa cum sunt prezentate de liderul comerțului electronic rusesc Wildberries arată creșteri spectaculoase de prețuri. Un petec textil ilustrat cu craniul Wagner care poate fi cusut pe haine a ajuns la 525 de ruble (cca. 5,4 euro) în decursul săptămânii trecute, în creștere bruscă de la un preț de doar 294 de ruble (3 euro) în săptămâna anterioară.

Prețurile pentru un tricou negru cu poza unui luptător Wagner ținând o vioară (aluzie la numele grupului și la felul în care își spuneau, uneori, membrii săi – muzicieni) au crescut săptămâna trecută la 1.650 de ruble (aproape 17 euro), de la 1.236 de ruble (12,7 euro).

”Compania militară privată Wagner este cea mai bună. Noroc vouă, băieți. Steagul este excelent”, scrie un client într-o recenzie pe site-ul Wildberries.

Clienții și-au arătat interesul crescut pentru produsele ”Wagner” și pe platforma de e-commerce rivală, Ozon:

”Un breloc foarte frumos și original breloc. În memoria tuturor celor din rândurile lui Wagner care au murit”, scrie un client într-o altă recenzie, după ce a acordat 5 stele produsului ales.

Contactați de Reuters, reprezentanții platformelor Wildberries și Ozon au refuzat să comenteze cu privire la motivele din spatele creșterii prețurilor.

scroll to top