Închide

Meta a declarat că va opri accesul canadienilor la știri pe platformele sale dacă Legea Știrilor Online va trece

Avatar
Facebook's transition to Meta — in 3D. More 3D app icons like these are coming soon. You can find my 3D work in the collection called "3D Design".

Fotografie de Dima Solomin pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Meta Platforms a declarat sâmbătă că va înceta disponibilitatea conținutului de știri pentru canadieni pe platformele sale dacă Legea Știrilor Online a țării va trece în forma actuală, informează Reuters.

„Legea Știrilor Online” sau proiectul de lege C-18 al Camerei Comunelor, introdus în aprilie anul trecut, a stabilit reguli pentru a forța platforme precum Meta și Alphabet Inc. Google să negocieze oferte comerciale și să plătească editorii de știri pentru continutul lor.

„Un cadru legislativ care ne obligă să plătim pentru link-uri sau conținut pe care nu le postăm și care nu reprezintă motivul pentru care marea majoritate a oamenilor folosesc platformele noastre, nu este nici durabil, nici viabil”,

a declarat un purtător de cuvânt al Meta ca motiv pentru suspendarea accesului la știri în țară.

Mișcarea companiei Meta vine după ce Google a început luna trecută să testeze cenzura limitată a știrilor ca un potențial răspuns la proiectul de lege.

Industria media de știri din Canada a cerut guvernului o mai mare reglementare a companiilor de tehnologie pentru a permite industriei să recupereze pierderile financiare pe care le-a suferit de-a lungul anilor, pe măsură ce giganții tehnologici precum Google și Meta câștigă în mod constant o cotă mai mare de piață a publicității.

Departamentul Patrimoniului Canadian nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de comentarii cu privire la mișcarea Meta de a opri accesul la știri în țară.

Anul trecut, Facebook și-a exprimat îngrijorarea cu privire la legislație și a avertizat că ar putea fi obligat să blocheze partajarea de știri pe platforma sa.

scroll to top