Închide

Meta ia măsuri pentru a elimina dezinformarea legată de Hamas de pe platformele sale

Avatar
Facebook's transition to Meta — in 3D. More 3D app icons like these are coming soon. You can find my 3D work in the collection called "3D Design".

Fotografie de Dima Solomin pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Meta a declarat vineri că ia măsuri, inclusiv eliminarea de pe platformele sale a laudelor și a sprijinului substanțial pentru Hamas, după ce Uniunea Europeană a mustrat companiile de social media pentru că nu fac suficient pentru a combate dezinformarea, potrivit Reuters.

De când gruparea palestiniană Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, afirmații înșelătoare și imagini trucate s-au răspândit pe Facebook și pe alte rețele de socializare.

În cele trei zile de după atac, Meta a declarat că a eliminat sau a marcat ca fiind deranjante peste 795 000 de conținuturi în ebraică sau arabă.

De asemenea, Meta își extinde temporar politica privind violența și incitarea la violență și elimină conținutul care identifică în mod clar ostaticii luați de Hamas, chiar dacă se face pentru a condamna sau a sensibiliza cu privire la situația acestora.

Conținutul cu imagini neclare ale victimelor este în continuare permis, dar compania va acorda prioritate siguranței și intimității victimelor răpirii dacă nu este sigură sau nu poate face o evaluare clară, a precizat aceasta.

În urma atacului, Hamas a luat zeci de ostatici israelieni și străini în enclava palestiniană Gaza.

Meta a declarat că este la curent cu amenințările Hamas de a difuza imagini cu ostaticii și că va elimina rapid orice conținut de acest tip și va împiedica redistribuirea de copii.

De asemenea, Meta reduce pragul la care tehnologia sa ia măsuri pentru a evita recomandarea de conținut care ar putea încălca regulile pe platformele sale Facebook, Instagram și Threads.

În timp ce Hamas este interzis pe platforme, Meta permite discursul social și politic – cum ar fi raportarea de știri, probleme legate de drepturile omului sau discuții academice, neutre și critice.

Comisia Europeană a exercitat presiuni asupra platformelor de socializare pentru a elimina conținutul ilegal și dăunător, pentru a se conforma Legii serviciilor digitale (DSA), a cărei încălcare poate duce la amenzi mari.

Răspunsul Meta contrastează cu cel al X, fostul Twitter, care a cerut Comisiei să furnizeze mai multe informații despre încălcările de pe site-ul său. Comisia a deschis o anchetă în cazul X.

scroll to top