Închide

Meta lansează un magazin de produse digitale, disponibil pe toate platformele companiei

Avatar
store window, group, to dye

Fotografie de tomwieden pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Deşi adevăratul metavers este încă departe de a deveni realitate, Meta crede că poate deja să profite de interesul oamenilor, vânzându-le obiecte digitale, precum haine, cu bani reali.

Meta anunţă Avatars Store, un magazin de produse digitale, care va fi disponibil pe toate platformele sociale ale companiei – Facebook, Messenger şi Instagram – cu excepţia WhatsApp, care scapă de acest „privilegiu”.

Potrivit ziare.com, Avatars Store va fi un magazin din care oamenii vor putea să cumpere produse digitale pentru avatarul virtual pe care-l vor folosi în metavers. Primele produse disponibile în acest magazin vor fi hainele.

Vor exista, bineînţeles, haine digitale „de firmă”, ale unor branduri printre care se vor număra Prada, Balenciaga şi Thom Browne, cu promisiunea că numărul brandurilor disponibile va creşte rapid.

Nu se ştie, deocamdată, când va fi lansat exact Avatars Store şi nici ce preţuri vor avea hainele – dacă vor avea preţuri de microtranzacţii, de haine reale sau undeva între.

Cert este că multor branduri le surâde ideea de a scoate bani din bunuri virtuale. Fortnite are deja teme Balenciaga pentru caracterele din joc, iar în Roblox există magazinul virtual Gucci Town.

scroll to top