Închide

Un eșec de multe miliarde de dolari | Cât a cheltuit Apple pentru proiectul abandonat al mașinii autonome?

Avatar
3d illustration of a car on a street. isolated.

Fotografie de Shubham Dhage pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul tehnologic american Apple a investit peste 10 miliarde de dolari în proiectul de maşini autonome la care tocmai a renunţat, conform unor informaţii publicate de The New York Times și citate de News.ro.

Recent, Apple a întrerupt munca la ”Project Titan” și a hotărât să abandoneze proiectul. Lansat în 2014, acesta îşi propunea, la început, să dezvolte o maşină electrică complet autonomă.

De-a lungul dezvoltării, compania a întâmpinat numeroase dificultăţi şi a trebuit să-şi limiteze pretenţiile.

În urma cu câţiva ani, obiectivul a fost retrogradat de la dezvoltarea unei maşini autonome, la crearea unor tehnologii pentru maşinile autonome.

În final, după aproximativ 10 ani şi peste 10 miliarde de dolari cheltuiţi, Apple să decidă că este mai bine să renunţe la acest proiect.

Cel puţin o parte dintre inginerii care au lucrat la proiectul Titan sunt acum mutaţi la proiectele care privesc inteligenţa artificială, semn că aceasta reprezintă unul din domeniile pe care Apple pune cel mai mare accent.

Apple este aşteptată să lanseze mai multe funcţii de AI generativ în produsele şi serviciile sale. Mai multe aplicaţii de iPhone, iPad şi, probabil, Mac ale companiei vor oferi din toamnă astfel de facilităţi.

scroll to top