Închide

Meta lucrează la un sistem de inteligență artificială

Avatar
metaverse, meta, technology

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Meta Platforms lucrează la un nou sistem de inteligență artificială menit să fie la fel de puternic ca cel mai avansat model oferit de OpenAI, a relatat Wall Street Journal, citând persoane familiare cu acest subiect, scrie Reuters.

Compania mamă a Facebook își propune ca noul său model de inteligență artificială să fie gata anul viitor, a precizat Journal, adăugând că acesta va fi de câteva ori mai puternic decât versiunea sa comercială denumită Llama 2.

Llama 2 este modelul de limbaj AI open source al Meta, lansat în iulie și distribuit de serviciile cloud Azure ale Microsoft pentru a concura cu ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google.

Sistemul planificat, ale cărui detalii s-ar putea schimba în continuare, ar ajuta alte companii să construiască servicii care să producă texte sofisticate, analize și alte rezultate, a relatat ziarul.

Meta se așteaptă să înceapă să antreneze noul sistem de inteligență artificială la începutul anului 2024.

Companiile și întreprinderile s-au îndreptat către piața incipientă a inteligenței artificiale generative pentru capacități mai noi și rafinarea proceselor de afaceri de la lansarea ChatGPT de la OpenAI la sfârșitul anului trecut.

Bloomberg News a relatat în iulie că Apple lucrează la oferte de inteligență artificială similare cu ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google, adăugând că și-a construit propriul cadru, cunoscut sub numele de “Ajax”, pentru a crea modele lingvistice mari și că testează, de asemenea, un chatbot pe care unii ingineri îl numesc “Apple GPT”.

scroll to top