Închide

METRO scade în ultimele șase luni, dar vine primăvara și pentru industria ospitalității

Avatar
Metro Headquarters Flaggs Small

Foto: metroag.de

Timp de citire: < 1 minut

Închiderea industriei ospitalității continuă să afecteze gigantul Metro. În ultimele șase luni, cifra de afaceri a scăzut cu încă 11,5 procente, dar METRO AG continuă să aibă o atitudine pozitivă față de situație, notează Retail Detail.

Ultimul trimestru al anului trecut a fost unul negativ pentru retailerul german, cu vânzări în scădere de 11,9 procente, ajungând la 5,1 miliarde de euro. În special în Europa de vest s-a înregistrat o scădere de 21,5%. Cauza a fost închiderea industriei HoReCa pe timpul pandemiei de coronavirus, conform noului CEO al companiei, Steffen Greubel.

În Germania, vânzările au scăzut cu 6,9%, în timp ce în Rusia s-a înregistrat o creștere de 4 procente. În Europa de Est, vânzările în moneda locală au scăzut și ele cu 5,2%, deși în România, Ucraina și Turcia dezvoltarea a fost una pozitivă.

Pandemia Covid-19 a lovit puternic industriile în aceeași perioadă a anului trecut, managementul METRO AG subliniază că primul trimestru al anului 2020 a fost unul de succes, foarte puțin afectat de criza coronavirus.

În ultimul an și jumătate, profitul brut al companiei a scăzut de la 659 de milioane de euro la 490 de milioane. Totuși, realizarea vânzării METRO China și a diviziei de hypermarket-uri reprezintă mai puține costuri pe viitor pentru companie, în timp ce posibilitatea unei reveniri rapide a industriei HoReCa ar aduce un alt impact pozitiv pentru viitorul companiei.

scroll to top