Închide

Microsoft, în discuții să achiziționeze o companie specializată în inteligența artificială

Avatar
artificial intelligence, robot, ai

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Microsoft Corp. este în discuții avansate pentru a cumpăra Nuance Communications Inc., o companie de inteligență artificială și tehnologie de vorbire, potrivit unor surse familiarizate cu această problemă, citate de Bloomberg.

Un acord ar putea fi anunțat în această săptămână, potrivit surselor citate, care au cerut să nu fie identificate, deoarece informațiile sunt private. Prețul discutat ar putea evalua Nuance la aproximativ 56 dolari pe acțiune, deși termenii s-ar putea schimba în continuare, a menționat una dintre surse.

Acest lucru ar valoriza capitalul Nuance, care a pus bazele tehnologiei utilizate în software-ul vocal Apple Siri, la aproximativ 16 miliarde de dolari, potrivit datelor compilate de Bloomberg. Prețul ar fi o primă de 23% până la închiderea de vineri pentru Nuance.

Discuțiile sunt în curs de desfășurare și ar putea să se nu finalizeze, potrivit surselor menționate.

Un reprezentant pentru Microsoft a refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Nuance, cu sediul în Burlington, Massachusetts, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Acțiunile Nuance au crescut cu 3,4% în acest an, oferind companiei o valoare de piață de aproape 13 miliarde de dolari, dar urmând în continuare saltul de 9,9% al indicelui S&P 500. Microsoft a urcat cu 15%.

Microsoft, cu o valoare de piață de peste 1,93 trilioane de dolari, rămâne activă pe front. Luna trecută, Bloomberg News a raportat că gigantul software a fost în discuții pentru a achiziționa Discord Inc., o comunitate de chat de jocuri video, pentru peste 10 miliarde de dolari. De asemenea, a cumpărat producătorul de jocuri video Zenimax Media Inc. pentru 7,5 miliarde de dolari în numerar, într-o tranzacție încheiată anul acesta.

Un acord pentru Nuance s-ar clasa ca a doua cea mai mare achiziție a Microsoft, în spatele tranzacției LinkedIn Corp de 24 miliarde de dolari din 2016, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Microsoft și Nuance au colaborat începând cu 2019 la tehnologii care permit medicilor să capteze conversații vocale de la vizitele pacienților și să introducă datele în dosarele medicale electronice.

scroll to top