Închide

Microsoft își păstrează poziția de a doua cea mai valoroasă companie din lume

Avatar

Foto: news.microsoft.com

Timp de citire: < 1 minut

Valoarea de piață a acțiunilor Microsoft a depășit miercuri, pentru prima dată, pragul de 3.000 de miliarde de dolari, păstrându-și c, imediat după producătorul iPhone Apple, scrie Reuters.

Acțiunile au crescut cu până la 1,3%, la 403,95 dolari, rezultând o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari. Pragul consolidează statutul Microsoft ca fiind una dintre cele mai mari acțiuni publice. Aceasta a depășit pentru scurt timp Apple Inc. ca valoare – care anul trecut a devenit prima companie care a atins 3.000 de miliarde de dolari -, dar ulterior a coborât din nou sub producătorul iPhone, cele două tranzacționând de atunci pe poziții.

O mare parte din câștiguri reflectă entuziasmul investitorilor față de AI și potențialul său de a accelera creșterea atât a câștigurilor, cât și a veniturilor. Microsoft, prin parteneriatul său cu OpenAI Inc. este văzută ca fiind unul dintre cei mai mari beneficiari ai AI. Aceasta a lansat servicii susținute de AI pentru clienți.

Se preconizează că cererea de servicii AI, împreună cu cloud computing pentru a le susține, va sprijini tendințele de creștere pe termen lung ale Microsoft. Se așteaptă ca veniturile să crească cu aproape 15% în anul său fiscal 2024, mai rapid decât sectorul tehnologic în general, potrivit datelor Bloomberg Intelligence.

Acest tip de creștere a făcut ca Microsoft să fie una dintre cele mai populare acțiuni de pe Wall Street. Mai mult de 90% dintre analiștii urmăriți de Bloomberg recomandă cumpărarea acțiunilor, iar prețul mediu vizat de analiști indică o creștere de aproximativ 7% față de nivelurile actuale.

scroll to top