Închide

Procter&Gamble “sângerează” după deversările de apă radioactivă din Japonia

Avatar
Procter Gamble Board Announcement Featured

Foto: https://amychang.news/

Timp de citire: < 1 minut

Procter & Gamble își reduce drastic așteptările, în ciuda unui trimestru solid. Producătorul de mărci a suferit eșecuri cu Gillette și a fost lovit de reținerea asiaticilor după deversarea apei radioactive de către Japonia.

Cel de-al doilea trimestru trecut a fost destul de bun pentru P&G, cu un volum de vânzări în creștere cu 4% în SUA și cu 3% în Europa, în ciuda prețurilor încă mai mari ale produselor. Categoriile de îngrijire personală și de îngrijire a casei au avut o performanță deosebit de bună.

Vânzările totale au ajuns la 21,4 miliarde de dolari (19,6 miliarde de euro), în creștere cu 3,2%, conform datelor citate de RetailDetail.

Întrucât costurile de producție sunt în scădere acum, marja brută a crescut cu 520 de puncte de bază. Câștigul net pe acțiune (excluzând elementele excepționale) a fost de 1,84 dolari, ușor peste așteptările de 1,70 dolari. Un semn bun, potrivit analiștilor, deoarece acest lucru oferă P&G o pernă de siguranță și pentru a doua jumătate a anului.

Avertisment privind profitul

Cu toate acestea, însuși producătorul Ariel și Pampers este mai puțin optimist. O depreciere consistentă de 1,3 miliarde de dolari la Gillette și scăderea prețurilor în Statele Unite fac ca prognoza să scadă de la o creștere a profitului de 6-9% la un profit stabil sau chiar o scădere de 1%.

În mod remarcabil, vânzările din China sunt, de asemenea, dezamăgitoare, în special cele ale mărcii japoneze de lux SK-II.

În august, Japonia a început să evacueze apa radioactivă tratată de la centrala nucleară de la Fukushima, cu aprobarea ONU, spre disperarea Chinei. De atunci, mulți consumatori chinezi au evitat mărcile japoneze, temându-se de contaminare.

scroll to top