Închide

Mihai Daraban, Camera de Comerț și Industrie a României: “Am ajuns țară de Black Friday”

Avatar
Mihai Daraban E1590498987416 569x350

Foto: forbes.ro

Timp de citire: < 1 minut

Țara noastră a încheiat anul 2021 cu importuri de 98,4 miliarde euro și un deficit al balanței comerciale de 23,8 miliarde euro, a precizat președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, miercuri, pe B1 TV, unde a tras un semnal de alarmă în acest sens.

„Noi tot ridicăm acest semnal în spațiul public despre volumul importurilor românești. Anul trecut am încheiat anul cu 98,4 miliarde de euro. Este cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorilor (…). Știm din industria agroalimentară că din acest deficit al balanței comerciale de 23,8 miliarde de euro, pe care l-am înregistrat anul trecut, vreo 2,5 miliarde sunt în dreptul agriculturii și industriei alimentare – domne`, dar restul? Restul de 21? Hai să vedem ce consumă acest popor, ce nevoi are, ca să încercăm să aducem acele investiții în România să satisfică apetit acesta al consumatorului român”, a declarat președintele CCIR.

Potrivit oficialului, România încheiase 2020 cu un deficit al balanței comerciale de 18,3 miliarde euro.

„Este halucinant. Sunt bani adevărați care pleacă din România”, spune el.

Întrebat dacă situația are legătură și cu pandemia, Mihai Daraban a explicat: „A avut legătură și cu pandemia. Am importat și măști, și tampoane, și tot felul de năzbâtii, ne-a găsit complet nepregătiți (…). E o cifră simbolică sau nesemnificativă”.

„Gândiți-vă că am încheiat 2015 cu 8,7 deficit al balanței. Din 2015 până acum vorbim de șapte ani. Am ajuns țară de Black Friday, eu tot o spun”, a mai spus Mihai Daraban, care a vorbit și despre fiscalitatea din România în contextul nevoii de investiții.

scroll to top