Mii de arbori de pe traseul Via Transilvanica au fost marcați pentru tăiere
Mii de arbori de pe traseul Via Transilvanica au fost marcați pentru tăiere, deși există parteneriate între organizațiile nonguvernamentale și Romsilva, potrivit cărora pe traseele turistice nu se vor efectua lucrări de exploatare, potrivit Știrilor TVR.
Membrii asociației Tășuleasa Social au semnalat această problemă, iar ulterior au fost contactați de Ministerul Mediului, care transmite că intenționează să vină cu o soluție.
O poză cu un copac marcat pentru tăiere a adunat sute de reacții în spațiul public. Este vorba mai mulți arbori care au fost însemnați în acest fel, de pe traseul turistic Via Transilvanica. Reprezentanții asociației Tășuleasa Social, cărora le aparține proiectul, spun că există parteneriate cu autoritățile care protejează arborii de pe traseele turistice
https://www.facebook.com/tasuleasasocial/posts/10158413525564765
Arborii de pe Via Trasnilvanica au marcaje care îi ajută pe drumeți să se orienteze. Tăierea acestor copaci reprezintă atât o problemă de mediu, cât și un obstacol pentru cei care intenționează să parcurgă faimosul traseu. Membrii asociației spun că, în urma postării pe rețelele de socializare, au fost contactați de reprezentanții Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care și-a prezentat intenția de a rezolva această problemă.
Via Transilvanica este un proiect al asociației Tășuleasa Social, iar conceptul constă în amenajarea unui drum de o mie de kilometri, pe care drumeții să-l parcurgă la pas. Traseul pornește de la Putna, străbate Transilvania și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin. Până acum, au fost amenajați 800 de kilometri. Asociația Tășuleasa Social a organizat, de-a lungul anilor, mai multe campanii de împădurire, la care au participat mii de voluntari.