Închide

Minciună la nivel înalt | Producătorul austriac al măștilor care de fapt erau Made in China a intrat în faliment

Avatar
face mask, virus, covid

Fotografie de Alexandra_Koch pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

După mai multe scandaluri, producătorul de măști anticoronavirus Hygiene Austria a intrat în faliment. Subsidiara Palmers Hygiene Austria, cu sediul în Wiener Neudorf,  primise o serie de contracte guvernamentale, dar măștile nu erau “made in Austria”, ci proveneau din China, scrie Kleine Zeitung.

Compania debitoare a fost înființată chiar la începutul pandemiei Covid-19, în martie 2020.

La tribunalul regional din Wiener Neustadt a fost deschisă o procedură de restructurare fără autoadministrare pentru filiala 100% a producătorului de lenjerie Palmers. Hygiene Austria LP a fost înființată la începutul pandemiei Covid, în martie 2020.

Compania producătoare de măști a fost fondată inițial în Austria ca o societate mixtă între Lenzing și Palmers. În fața lumii exterioare, Hygiene Austria s-a prezentat ca o companie cu produse “made in Austria” (“Protecție elegantă din producția internă”), a primit vizite de companie din partea unor delegații politice de profil și a primit contracte guvernamentale extinse.

Ulterior, s-a dezvăluit că măștile vândute proveneau din China. Spre sfârșitul pandemiei, compania a fost, de asemenea, zguduită de un scandal financiar. Se spune că Palmers ar fi eludat cel puțin 693.000 de euro în taxe vamale și taxe de vânzare la import atunci când a importat măști de protecție din China prin intermediul Palmers Germania.

Palmers și Hygiene Austria au respins acuzațiile.

Plăți minime pentru creditori

În cadrul procedurii de insolvență, Hygiene Austria oferă acum tuturor creditorilor insolvabili negarantate o cotă de plată de 20 %, plătibilă în termen de doi ani de la acceptarea planului de restructurare. Deocamdată, aceasta este oferta minimă legală în Austria.

“Următoarele săptămâni vor arăta dacă eforturile de restructurare pot fi într-adevăr menținute”,

subliniază Brigitte Dostal, protectoarea creditorilor, pentru Kleine Zeitung.

“Oferta planului de restructurare va trebui, de asemenea, să reziste unui control strict, astfel încât propunerea de plată prezentată să fie acceptată de creditori.”,

conchide aceasta.

scroll to top