Închide

Ministerul Mediului: S-a finalizat activitatea de pregătire a plajelor pentru sezonul estival

Avatar
beach, coast, island

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

A fost finalizată activitatea de pregătire a plajelor pentru sezonul estival, iar pe durata lucrărilor 40 de tone de deşeuri au fost ridicate de pe plaje, intervenindu-se cu mai multe echipaje şi utilaje de către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, potrivit unui anunț al Ministerul Mediului, care nu spune nimic despre activități de prevenire prin aplicarea drastică a legii.

”S-a finalizat activitatea de pregătire a plajelor pentru sezonul estival! După ce au fost igienizate manual şi mecanic, după ce au fost afânate şi nivelate, suprafeţele de nisip de pe litoralul românesc sunt gata să primească turiştii. Îngrijirea plajelor în timpul verii va cădea în sarcina operatorilor de plajă care, până la venirea turiştilor, vor amenaja suprafeţele de plajă în conformitate cu reglemntările în vigoare”, a transmis, marţi, Ministerul Mediului, citat de News.ro.

La rândul lor, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au precizat că plajele au fost predate către cei 407 operatori economici.

Instituţia a intervenit, încă din luna februarie, cu mai multe echipaje şi utilaje.

”În perioada de pregătire a plajelor pentru sezonul estival au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate înainte de sezonul rece. Mai întâi s-a făcut igienizarea manuală pe 200 de ha, apoi a fost nevoie şi de o igienizare mecanizată pe 250 ha, nivelarea s-a realizat pe 170 de ha din suprafaţa turistică a plajelor, lucrările de discuire s-au desfăşurat în repetate rânduri, chiar şi pe aceleaşi sectoare ajungând la o suprafaţă totală de 500 de ha. De asemenea, au fost nivelate depozitele de nisip constituite în 17.000 de metri cubi la malul mării care au fost ridicate împotriva eroziunii marine şi eoliene”, a transmis Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.

Însă nu adunarea deșeurilor este esențială la începerea sezonului estival, ci aplicarea legii împotriva nesimțiților. Atunci când amenzile vor fi drastice pentru cei ce își bat joc de plajă, aruncând tot felul de deșeuri, Ministerul Mediului nu va mai avea de raportat tone de deșeuri strânse la debut de sezon turistic.

scroll to top