Închide

Miniștii Energiei din Qatar și Emirate: volatilitatea pe piața gazelor va persista

Avatar
gas, natural gas, energy

Fotografie de Alexandra_Koch pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Lumea va avea nevoie de gaze naturale pentru o lungă perioadă de timp şi sunt necesare mai multe investiţii pentru a asigura securitatea aprovizionării şi preţuri accesibile în timpul tranziţiei energetice globale, au declarat sâmbătă miniştrii Energiei din Qatar şi Emiratele Arabe Unite, citaţi de Reuters și News.ro.

Saad al-Kaabi, ministrul de stat al Energiei din Qatar, a declarat în cadrul Summitului Global pentru Energie al Consiliului Atlantic că o iarnă blândă în Europa a permis o scădere a preţurilor, dar că volatilitatea va rămâne ”pentru un timp de acum încolo”, având în vedere că nu vor intra prea multe gaze pe piaţă până în 2025.

”Problema este ce se va întâmpla atunci când ei (Europa) vor să-şi reumple depozitele în anul care vine şi anul viitor”, a spus el.

Kaabi le-a spus mai târziu reporterilor că emiratul Qatarul, care lucrează pentru a-şi extinde producţia de gaze, are volume limitate care merg în Europa, pe care nu le va devia, ”dar că există o limită a ceea ce putem face”.

Qatarul este unul dintre cei mai mari producători de gaze naturale lichefiate (GNL) din lume.

Emiratele Arabe Unite sunt un producător de petrol al OPEC, care îşi concentrează atenţia pe piaţa gazelor naturale, în timp ce Europa încearcă să înlocuiască importurile de energie din Rusia după tăierea livrărilor, în urma sancţiunilor occidentale care au fost impuse Moscovei din cauza invaziei din Ucraina.

scroll to top