Închide

Ministrul energiei: Ungaria se opune sancțiunilor UE asupra energiei ruse

Avatar
hungarian flag, sky, blue

Fotografie de boldogsag pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ungaria s-ar opune oricărei propuneri europene care să conducă la restricţionarea importurilor de energie din Rusia, potrivit unui ministru înalt din guvernul premierului Viktor Orban, scrie Bloomberg.

„Am spus clar că nu vom sprijini niciodată” extinderea sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei în domeniul energiei, a declarat duminică ministrul de cabinet, Gergely Gulyas, pentru HirTV.

UE urmează să propună o interdicție a petrolului rusesc până la sfârșitul anului din cauza războiului său din Ucraina, cu restricții la import introduse treptat până atunci, a informat Bloomberg sâmbătă, citând persoane familiare cu chestiunea.

Ungaria, care depinde foarte mult de energia rusă, s-a numărat printre cele mai vocale în opunerea extinderii sancțiunilor.

„Deoarece astfel de decizii necesită unanimitate, nu are sens ca Comisia să propună sancțiuni care afectează gazele naturale și țițeiul, care ar restricționa achizițiile din Ungaria”, a spus Gulyas, referindu-se la executivul UE.

Guvernul lui Viktor Orban a convenit cu Rusia să permită conversia plăților de gaze în ruble, în contradicție cu politica de sancțiuni a UE. Rusia a întrerupt miercuri livrările de gaz către Polonia și Bulgaria, punând în practică amenințarea de a opri fluxurile dacă plățile nu se fac în ruble.

scroll to top