Închide

Ministrul industriei din Italia a lansat un val de critici pentru Alfa Romeo. Care este motivul?

Avatar
automobile, alfa romeo, grille

Fotografie de emkanicepic pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul industriei din Italia a lansat un val de critici pentru Alfa Romeo, după ce brand-ul din Milano a decis să construiască primul său model cu zero emisii în Polonia, informează Automarket.

În urmă cu câteva zile, Alfa Romeo a lansat Milano, primul său model cu zero emisii. SUV-ul va fi produs în Polonia, fiind primul model Alfa Romeo care va fi construit în afara Italiei.

Potrivit lui Carlos Tavares, șeful Stellantis, dacă Milano ar fi fost construit în Italia prețul acestuia era cu 10.000 de euro mai mult.

“Dacă era construit în Italia, Milano ar fi pornit de la aproximativ 40.000 de euro, în loc de 30.000 de euro, ceea ce i-ar fi afectat potențialul pe piață,”

susține Tavares.

La scurt timp, ministrul industriei din Italia, Adolfo Urso, a reacționat și a spus că un model numit Milano nu poate fi construit altundeva decât în Italia. Mai mult, susține oficialul, acest lucru este ilegal.

“O mașină numită Milano nu poate fi construită în Polonia. Legea stipulează că nu poți da indicații care să inducă în eroare consumatorii. Astfel, o mașină numită Milano trebuie să fie produsă în Italia. În caz contrar, se oferă o informație care induce în eroare, ceea ce nu este permis de legislația italiană,”

a declarat Urso.

Până în acest moment, Alfa Romeo nu a oferit un punct de vedere oficial în legătură cu acest val de critici.

scroll to top