Închide

Ministrul Transporturilor este pesimist vizavi de PNRR pe zona de metrou

Avatar
subway, train, station

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că este sceptic cu privire la posibilitatea companiei Metrorex de a implementa proiectele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, aici existând „un cumul de probleme”.

„Acolo e un cumul de probleme”, spune ministrul Transporturilor, în legătură cu metroul de la Bucureşti. „Săptămâna asta am avut şi grevă la metrou la Bucureşti. Ştiţi ce mi s-a părut ciudat? Nu contest dreptul nimănui de a face grevă. Una din revendicări era ca personalul de conducere să primească 18% în plus, eu nu am mai văzut sindicate să… dar mă rog, nu neapărat asta e marea problemă. Vor angajări şi reclamă faptul că au rămas posturi descoperite, că reţeaua s-a mărit dar personalul nu. Există anumite fundamentări sau argumente din acest punct de vedere. Sigur, salarii mai mari dar ştiţi ce mă deranjează pe mine cel mai mult? Ritmul în care se implementează proiectele, unele dintre ele pe bani europeni, altele pe finanţări japoneze, ritmul în care se implementează aceste proiecte la metrou. În acest moment sunt pesimist vizavi de PNRR pe zona de metrou că se poate realiza”, a afirmat Sorin Grindeanu sâmbătă, la un post de televiziune, citat de News.ro.

De asemenea,ministrul a declarat că anul viitor, la rediscutarea PNRR, dacă aceasta va avea loc, va încerca redirecţionarea fondurilor propuse pentru metrou către dezvoltarea altor proiecte pentru calea ferată, cel mai probabil.

„Voi încerca, atunci când vom putea, la anul, dacă vor exista aceste discuţii la PNRR, ca să nu pierdem banii, să schimbăm această chestiune de pe metrou, poate pe calea ferată”, adaugă ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte proiectului metroului de la Cluj Napoca, Grindeanu a precizat că discută „aproape săptămânal” cu primarul Emil Boc şi că licitaţia pentru acel proiect este în desfăşurate.

”Ceea ce credeau puţini că se poate întâmpla, se va întâmpla”, a spus Grindeanu, referindu-se la acel proiect.

scroll to top