Închide

”Miss Univers” a dat faliment | Transformarea radicală a conceptului inițial s-a dovedit un eșec

Avatar
Miss Universe

R'Bonney Gabriel, câștigătoarea ediției din 2022 a Miss Universe. Sursa foto: Miss Universe / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

Proprietarul thailandez al concursului Miss Universe – care a făcut parte din imperiul de afaceri al fostului preşedinte american Donald Trump – şi-a declarat falimentul, la un an după ce a achiziţionat afacerea pentru 20 de milioane de dolari, relatează BBC, citat de News.ro.

Directorul executiv al companiei, Anne Jakapong Jakrajutatip, este o femeie transsexuală, iar achiziţia a intervenit în momentul în care concursul a devenit mai incluziv. Acum însă, firma s-a încărcat cu datorii pe care acum încearcă să le restructureze.

“Compania îşi poate continua activitatea în timp ce se află sub planul de reabilitare”, a declarat JKN.

Finanţarea pentru această afacere a fost obţinută prin obligaţiuni, dar firma a ratat un termen până la care trebuia să ramburseze 12 milioane de dolari, termen care a expirat la 1 septembrie.

În ultimul an, preţul acţiunilor JKN a scăzut cu peste 80%.

Instanţa pentru falimente din Thailanda a stabilit data audierii pentru cererea de reabilitare a afacerii la 29 ianuarie.

”Miss Univers” s-a transformat cu totul

Aflat sub proprietatea JKN, concursul Miss Universe a permis mamelor şi femeilor căsătorite să participe la concurs începând din acest an.

Formatul revizuit va include, de asemenea, cel puţin două femei transsexuale, pentru prima dată, după ce Marina Machete a devenit prima femeie transsexuală care a câştigat Miss Portugalia, iar Rikkie Valerie Kolle a fost încoronată Miss Olanda în luna iulie.

Concursul anual Miss Universe, cu o istorie care se întinde pe parcursul a şapte decenii, este difuzat în peste 165 de ţări.

Organizaţia Miss Universe a fost deţinută în coproprietate de Donald Trump din 1996 până în 2015.

Fostul preşedinte american a vândut compania după ce doi parteneri de televiziune au spus că nu vor transmite concursul, din cauza comentariilor făcute de el despre imigranţii ilegali.

De asemenea, Trump a fost criticat atunci când fosta Miss Universe Alicia Machado, modelul născut în Venezuela, a afirmat că Trump a numit-o “Miss Piggy”. Comentariile au fost făcute pentru că ea s-a îngrăşat după ce a câştigat concursul în 1996.

“Când am cumpărat concursurile în urmă cu mulţi ani, acestea aveau probleme serioase. A fost o mare onoare să le fac să aibă atât de mult succes. Concursurile sunt acum în mâinile unei companii excelente care le va conduce spre niveluri şi mai mari de succes”, a spus Trump într-o declaraţie după vânzarea companiei către agenţia americană de talente WME-IMG, în 2015.

scroll to top