Model pentru industria HORECA. Pachet de ajutor gastro: scutire de impozite din iulie
Deşi în Austria terasele s-au deschis de mai bine de o lună, mulți oameni nu au chef să meargă la cafenele și restaurante. Stimulentele fiscale ar trebui să ajute. O serie de reduceri de impozite pentru HORECA și consumatori au scopul de a crea stimulente pentru a vizita din nou restaurantele, scrie trend.at Vorbim despre bonurile de masă pentru angajați, deductibilitatea meselor de afaceri, impozitul pe vânzări pentru băuturile nealcoolice și anularea impozitului pe vin spumant.
Majoritatea restaurantelor sunt puțin vizitate după redeschidere sau nu s-au deschis deloc. Pentru a schimba asta și pentru a încuraja oamenii să cheltuiască din nou mai mulți bani pe gastronomie, Parlamentul austriac a decis un „pachet de ajutor pentru alimentație”. Expertul în HORECA, Veronika Seitweger, a rezumat cele mai importante modificări fiscale pentru a sprijini comerțul de catering începând cu 1 iulie 2020.
Pachetul de ajutor pentru alimentația publică împotriva COVID-19
• Deductibilitatea fiscală a tichetelor de masă crește: Limita maximă pentru aceste bonuri fără taxe pentru angajați este ridicată de la 4,40 EUR la 8,00 EUR.
• Limita pentru bonurile alimentare fără taxe pentru angajați crește de la 1,10 euro la 2,00 euro.
• Deductibilitatea fiscală a prânzurilor de afaceri care sunt importante pentru gastronomie va fi crescută de la 50 la 75 la sută între 1 iulie și 31 decembrie 2020.
• TVA redusă la jumătate pentru băuturile nealcoolice: Cota de impozitare a vânzărilor pentru băuturile nealcoolice consumate în comerțul de catering va fi redusă de la 20 la 10 la sută, de la 1 iulie la 31 decembrie 2020.
• Impozitul pe vin spumant anulat.
Cota mai mică de impozitare pe vânzări se aplică numai băuturilor nealcoolice care sunt servite în comerțul de catering.
Mai exact, aceasta înseamnă că această cotă redusă de impozitare poate fi aplicată numai băuturilor care sunt deschise direct de restaurant sau de client în cursul achiziției. Conform legii, acestea sunt băuturi nealcoolice „deschise”. În lista acestor băuturi nealcoolice intră
• apa,
• limonade,
• sucuri,
• cocktailuri fără alcool
• bere fără alcool (cu un conținut maxim de alcool de 0,5% vol).
Băuturile care sunt vândute în magazinele de vânzare cu amănuntul, cum ar fi supermarketurile, automatele și serviciile de colectare sau livrare, sunt în continuare supuse cotei de impozitare de 20%. Cota redusă de impozitare nu este o opțiune și, prin urmare, trebuie pusă în aplicare.
Cota redusă de impozit pentru băuturile nealcoolice este limitată de la 1 iulie la 31 decembrie 2020. „Această modificare trebuie modificată în mod corespunzător în casa de marcat”, spune consultantul fiscal Seitweger.
Prin reducerea cotei de impozitare, restaurantele vor avea o marjă de profit mai mare. Seitweger mai declară în final: “Depinde de companii dacă lasă prețurile la băutură la fel sau transmit scutirea consumatorilor prin reducerea prețului.