Închide

Moise Guran: Guvernul stă pe mormanul imens de bani numit PNRR, din care nu s-a cheltuit nimic

Avatar
Moise Guran Euro Facebook Personal

Foto: Facebook Moise Guran

Timp de citire: 2 minute

Jurnalistul economic Moise Guran  a declarat, joi, citat de news.ro, că ne îndreptăm către o recesiune. El a precizat că pandemia şi războiul nu sunt suficiente ca scuză, iar Guvernul României stă pe un morman imens de bani care se numeşte PNRR, miliarde care au intrat deja din decembrie în Banca Naţională şi încă nu s-a cheltuit nimic de acolo. ”Inflaţia este ceva cu care ne vom confrunta un deceniu de acum înainte”, a mai arătat el.

”În timpul unui război, creşterea preţurilor era inevitabilă. (..) Ne îndreptăm către o recesiune. Pandemia şi războiul nu sunt suficiente ca scuză, în momentul în care te duci către o criză economică. În condiţiile în care guvernul României stă pe un morman imens de bani care se numeşte PNRR, miliarde care au intrat deja din decembrie în Banca Naţională, şi încă nu s-a cheltuit nimic de acolo”, a spus Moise Guran.

Jurnalistul a precizat că Guvernul nu face nimic. ”I-am acuzat de lene”, a mai spus el.

”Este adevărat că PNRR-ul României este un PNRR de stat, că de aia s-au bătut pe funcţii în iarnă, pentru aceşti bani din PNRR şi trebuie să facă ceva cu ei. Faptul că banii stau în BNR şi statul nu face afurisitelea alea de autostrăzi asta nu mai este de înţeles. Nu au demarat licitaţii şi proiecte, lucruri concrete”, a precizat Guran.

Despre cifrele din economie, Moise Guran a spus că ce vede el este că în afară de absenţa investiţiilor publice, lumea nu simte o criză, vede creşterile de preţuri, multă lume crede că scumpirile sunt un început de criză, dar în acelaşi timp şi creşterile de salarii sunt mari. De aceea lumea nu are sentimentul că ne apropiem de o recesiune.

”Inflaţia este ceva cu care ne vom confrunta un deceniu de acum înainte”, a mai arătat el.

scroll to top