Închide

Bugetarii se pregătesc pentru încă o minivacanță binemeritată după atâta trudă în folosul Dvs.

Avatar
cancun, mexico, beach

Fotografie de Michelle_Raponi pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ziua de 15 august este declarată sărbătoare națională astfel că bugetarii dar și angajații din mediul privat beneficiază de o zi liberă.

În anul 2023, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care are loc în fiecare 15 august, va cădea într-o zi de marți. Aceasta este o sărbătoare legală stabilită prin Codul Muncii, ceea ce înseamnă că în această zi nu se lucrează nici în sectorul public, nici în sectorul privat (în majoritatea cazurilor). Pentru a forma o mini-vacanță de patru zile, Guvernul a acordat bugetarilor liber și în ziua de 14 august.

Potrivit prevederilor Codului Muncii din România, Adormirea Maicii Domnului este considerată o zi de repaus pentru lucrătorii din ambele medii, public și privat. În consecință, pe 15 august 2023, care cade într-o zi de marți, activitatea va fi suspendată în mare parte. Angajații au dreptul la zi liberă, iar cei care doresc și obțin aprobarea angajatorului pot să-și ia și ziua de 14 august ca și concediu de odihnă, astfel creând o punte între weekend și ziua sărbătorii.

Totuși, pentru bugetari, ziua de 14 august este și ea zi liberă (în majoritatea cazurilor), conform deciziei luate de Guvern prin Hotărârea de Guvern 1.555/2022, emisă la sfârșitul anului precedent. Cu toate acestea, bugetarii sunt obligați să recupereze această zi suplimentară de concediu până la data de 31 august, prin prelungirea programului de lucru zilnic.

În conformitate cu Codul Muncii, există situații în care anumiți angajați sunt nevoiți să lucreze în ziua de 15 august. Acestea includ unitățile sanitare, unitățile de alimentație publică și unitățile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau a specificului activității.

În cazul în care angajații din aceste unități lucrează în ziua de sărbătoare legală, li se va asigura compensație cu timp liber corespunzător în decursul următoarelor 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu este posibilă acordarea zilelor libere, angajații vor beneficia de un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază pentru munca depusă în ziua de sărbătoare legală.

scroll to top