Închide

Moment istoric într-o țară musulmană ultraconservatoare: A avut loc prima prezentare de modă în costume de baie

Avatar
413ead69 7fd0 4d0b Ae0a 6078ed6294f2

foto: AFP

Timp de citire: < 1 minut

Pentru prima dată în istoria sa, Arabia Saudită a găzduit o prezentare de modă cu modele în costume de baie. Momentul a atras atenția presei internaționale în contextul în care țara e musulmană și ultraconservatoare.

Modelele au prezentat creații ale designerului marocan Yasmina Qanzal.

„Când am venit aici, ne-am dat seama că o prezentare de costume de baie în Arabia Saudită va fi un moment istoric, pentru că era pentru prima dată”, a declarat Qanzal, potrivit AFP.

Prezentarea de modă a avut loc într-un mare hotel de lux de pe o insulă situată în largul coastei de vest a Arabiei Saudite, unde se ajunge doar cu barca sau cu hidroavionul.

2fff2801 4c1f 416f B6a3 62bf308aaa36
foto: ndtv.com

Femeile încă sunt discriminate în Arabia Saudită, în ciuda reformelor din ultimii ani

Sub conducerea prințului moștenitor Mohammed bin Salman, Arabia Saudită a ridicat în ultimii ani o parte dintre restricțiile impuse femeilor. De exemplu, ele nu aveau voie să conducă sau să iasă din casă fără să poarte abaya.

Aceste interdicții au fost ridicate acum câțiva ani, dar legea privind statutul personal intrată în vigoare în 2022 încă are prevederi care discriminează femeile, notează B1TV.

„Această țară e foarte conservatoare, dar am încercat să prezentăm costume de baie elegante, care reprezintă lumea arabă”, a mai declarat designerul Yasmina Qanzal.

D8ccd258 3dd8 4c8c 834d C48ee8855a2d
foto: news.abplive.com
scroll to top