Închide

Mugur Isărescu: “Nu ne jucăm cu inflația! Este o boală foarte periculoasă”

Avatar
Inflatie

Foto: axios.com

Timp de citire: < 1 minut

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, consideră că se poate mai rău de atât în cazul scumpirilor, precizând că România a avut şi inflaţie de 200 – 300%. El a afirmat că “nu ne jucăm cu inflaţia, este o boală foarte periculoasă”.

Isărescu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă, în cazul scumpirilor, se poate să fie mai rău decât este în prezent.

“Da, există mai rău de atât, să nu se îndeplinească această prognoză. Bineînţeles că există. (…) România a avut şi inflaţie de 200 – 300%, deci mai rău poate să fie, bineînţeles. Nu ne jucăm cu inflaţia, este o boală foarte periculoasă. Noi zicem că o aducem sub control”, a afirmat Guvernatorul BNR, citat de news.ro.

Întrebat dacă va veni cea mai grea iarnă din istorie pentru români, Mugur Isărescu a răspuns:
“Depinde. Nu avem o viziune neagră asupra viitorului. Avem resurse. Guvernul a dat toate asigurările că stocurile de gaz sunt undeva în apropierea nivelului necesar. Noi ne facem datoria aici să dăm inflaţia în jos şi cu ajutorul dumneavoastră, contează foarte mult şi atmosfera, şi Guvernul îşi va face datoria. Conlucrăm cu Guvernul şi vrem să conlucrăm şi cu dumneavoastră să mărim încrederea în economie şi în viitorul acestei ţări, să trecem şi peste iarna asta. Deocamdată trebuie să trecem peste toamnă”.
scroll to top