Închide

Musk a vândut acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari, la câteva zile după preluarea Twitter

Avatar
Tesla Musk

Foto: dw.com

Timp de citire: 2 minute

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a vândut acţiuni ale producătorului de vehicule electrice în valoare de 3,95 miliarde de dolari, la câteva zile după ce a finalizat achiziţia Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, relatează Reuters, care citează documente ale autorităţilor americane din domeniul bursier.

Elon Musk, a cărui avere netă a scăzut sub 200 de miliarde de dolari după ce investitorii au renunţat la acţiunile Tesla, a vândut 19,5 milioane de acţiuni între 4 noiembrie şi 8 noiembrie, arată documentele publicate de Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse. Potrivit news.ro, această mişcare îl lasă pe Musk cu o participaţie de aproximativ 14% din Tesla, conform unui calcul Reuters.

Scopul vânzării de acţiuni nu a fost dezvăluit, dar analiştii se aşteptau la o astfel de mişcare pentru ca Musk să-şi poată finanţa afacerea Twitter. Cel mai bogat om din lume afirmase în aprilie că a terminat cu vânzarea acţiunilor Tesla. Cu toate acestea, el a continuat să vândă acţiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari în august şi a declarat că vânzarea a fost efectuată pentru a plăti pentru platforma socială achizţionată.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piaţă, iar averea netă a lui Musk s-a prăbuşit cu 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie.

Musk a preluat Twitter luna trecută şi s-a angajat să ia măsuri drastice, inclusiv concedierea a jumătate din personal şi un plan de taxare a conturilor care au bifa albastră de verificare. Musk încercase să renunţe la tranzacţie în luna mai, susţinând că Twitter a subestimat numărul de conturi bot şi spam de pe platformă, dar acest lucru a dus la o serie de procese între cele două părţi.

scroll to top