Închide

Musk: Tesla va concedia 3,5% din forța de muncă totală. Foști angajați dau compania în judecată

Avatar
Tesla Model S Bluefire at Tesla Servicecenter Bern Switzerland

Fotografie de Tesla Fans Schweiz pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Elon Musk a încercat să clarifice câți angajați Tesla își vor pierde locurile de muncă, în urma lansării unui proces de către foști angajați care susțin că producătorul auto a încălcat legile muncii din SUA, potrivit CNBC.

Vorbind la un eveniment găzduit de Bloomberg marți, Musk a spus că Tesla își va reduce forța de muncă salariată cu 10% în următoarele trei luni, în timp ce, în același timp, va crește numărul de angajați cu ora.

Un raport de la începutul acestei luni, de la Reuters, a arătat că Musk a vrut să reducă 10% din locurile de muncă, invocând un e-mail intern scris de CEO-ul Tesla. În notă, Musk a spus că are un „sentiment foarte prost” despre economie.

Dar într-un e-mail ulterior către personalul Tesla, obținut de CNBC, Musk a clarificat că firma își va reduce numărul de salariați cu 10% și își va crește personalul cu ora.

Musk a declarat marți că acest lucru înseamnă că anunțul Tesla privind disponibilizările va afecta aproximativ 3,5% din forța de muncă totală. Lucrătorii salariați reprezintă aproximativ două treimi din angajații Tesla, a adăugat el.

„Peste un an, cred că numărul nostru de angajați va fi mai mare atât la salariați, cât și, evident, la oră”, a spus Musk.

Duminică, doi foști angajați Tesla au intentat un proces împotriva companiei, acuzând că a încălcat legile federale din SUA cu privire la „concedieri în masă”.

În conformitate cu Legea privind notificarea privind ajustarea și recalificarea lucrătorilor, angajatorii sunt obligați să notifice cu 60 de zile în avans o disponibilizare în masă sau închiderea fabricii.

Musk, cel mai bogat om din lume, a respins importanța procesului marți, spunând că „nu are dreptate”.

„Este un mic proces cu consecințe minore”, a spus el. „Orice lucru care se referă la Tesla primește titluri mari, fie că este vorba de un accident de bicicletă sau de ceva mult mai grav.”

Tratamentul lui Musk față de muncitori a fost analizat în ultima vreme. El le-a spus recent angajaților Tesla că ar trebui să vină la birou cel puțin 40 de ore pe săptămână sau să părăsească compania.

În timp ce alți șefi din domeniul tehnologiei – inclusiv Parag Agrawal, CEO-ul Twitter, pe care Musk încearcă să-l cumpere – au acceptat impulsul post-Covid de a lucra de la distanță, Musk nu este de acord. El a spus că oamenii care doresc să lucreze de la distanță „ar trebui să pretindă că lucrează în altă parte”.

scroll to top