Închide

Nadal, meci demonstrativ-record la inaugurarea noului stadion Bernabeu. Împotriva cui va juca?

Avatar
Federer Nadal Laver Cup

Foto: lavercup.com

Timp de citire: 2 minute

Potrivit unor informații recente, Rafael Nadal a acceptat propunerea președintelui Real Madrid, Florentino Perez, de a juca un meci demonstrativ pe stadionul Santiago Bernabeu, care se află într-un amplu proces de renovare și modernizare, notează sportskeeda.ro.

Perez i-ar fi cerut lui Nadal să marcheze redeschiderea stadionului renovat jucând un meci demonstrativ împotriva lui Roger Federer sau Novak Djokovic. În acest moment, nu este clar cine dintre cei doi va fi adversarul lui Nadal, dar spaniolul va fi cel mai probabil acolo, notează sursa citată.

Având în vedere că Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari sportivi ai Spaniei și, de asemenea, un fan al Real Madrid de multă vreme, Florentino Perez l-a rugat pe Nadal, câștigător a 20 de Grand Slamuri, la egalitate cu Roger Federer, pentru această ocazie.

Stadionul Santiago Bernabeu, ”casa” echipei Real Madrid din 1947, este în curs de renovare extinsă din iunie 2019.

Pe lângă un acoperiș retractabil și un ecran video de 360 ​​de grade, legendarul stadion va avea și o podea retractabilă. Sub terenul de fotbal standard vor fi mai multe opțiuni de pardoseală pentru a permite stadionului să găzduiască o varietate de evenimente.

Una dintre aceste opțiuni este un teren de tenis, care ar fi fost construit pentru a găzdui un meci demonstrativ-record care îl implică pe Rafael Nadal.

Unele rapoarte sugerează că fanii vor fi nevoiți să aștepte înainte de a-l putea urmări pe Rafael Nadal pe Santiago Bernabeu, deoarece este încă departe de finalizare. Se așteaptă ca întregul proces de renovare să fie finalizat între septembrie 2022 și ianuarie 2023.

Cu toate acestea, stadionul ar putea fi inaugurat chiar în acest an, deoarece Real Madrid este probabil să se întoarcă la noul său stadion la începutul sezonului viitor. Accesul faniilor pe stadion fiind permis de sezonul viitor, este posibil ca Nadal să inaugureze stadionul chiar în 2021. Dar cu programul plin al spaniolului, care în 2021, pe lângă participarea la turneele obișnuite include si Jocurile Olimpice, rămâne de văzut cum și când Nadal va face o demonstrație de tenis de cea mai bună calitate pe Santiago Bernabeu.

Rafael Nadal și Real Madrid ar putea bate recordul de participare la un meci de tenis

Recordul pentru cea mai mare participare vreodată la un meci de tenis este deținut în prezent de „Meciul din Africa” (Match in Africa) dintre Rafael Nadal și Roger Federer, care a înregistrat un număr de 51.954 de spectatori. Federer a organizat cea de-a șasea ediție a expoziției pe 7 februarie 2020, în încercarea de a strânge fonduri pentru fundația sa. Cape Town a găzduit evenimentul spectaculos, la care au participat și miliardarul Bill Gates și starul de televiziune Trevor Noah.

Gates a făcut echipă cu Federer și au jucat contra perechii Nadal și Trevor Noah. După meciul demonstrativ de dublu, Federer și Nadal au jucat un meci demonstrativ, câștigat cu 6-4, 3-6, 6-3 de elvețian.

Federer Nadal Match Africa Mailbag
Foto: NIC BOTHMA/EPA-EFE/Shutterstock

Acum, Florentino Perez ar putea să doboare acest record, deoarece capacitatea stadionului  Santiago Bernabeu este de peste 80.000 de locuri. În cazul în care meciul demonstrativ dintre Rafael Nadal și unul dintre ceilalți doi membri al Big 3 ar avea loc, chiar și un stadion ocupat doar trei sferturi va depăși recordul din Cape Town.

scroll to top