Închide

Natalie Portman și Serena Williams investesc într-o nouă echipă de fotbal feminin

Avatar
Natalie Portman Attends The 92nd Annual Academy Awards At News Photo 1581294708 (1)

KEVIN MAZUR / GETTY IMAGES

Un grup din care fac parte, printre alţii, jucătoarea de tenis Serena Williams şi actriţa Natalie Portman va finanţa o nouă echipă feminină de fotbal, cu sediul în Los Angeles, care va evolua în sezonul 2022 al Ligii Naţionale nord-americane, informează BBC.

Numele echipei şi terenul propriu nu sunt stabilite încă, dar grupul de proprietari se numeşte Angel City. În prezent, în NWSL nu există o echipă cu sediul în California.

Comisarul NWSL, Lisa Baird, spune că liga a căutat de mult timp o echipă cu sediul la Los Angeles, unde există deja un interes “masiv” pentru fotbalul feminin.

Soţul Serenei Williams, Alexis Ohanian, co-fondator al companiei Reddit, face parte din grupul de proprietari. Fiica cuplului, Olympia, în vârstă de doi ani, este trecută şi ea pe lista investitorilor. În grup mai figurează 14 foste jucătoare ale echipei naţionale americane, actriţele Eva Longoria, Jennifer Garner, Uzo Aduba, Jessica Chastain şi America Ferrera, dar şi investitori din tehnologie şi mass-media.

“Astăzi facem un pas emoţionant prin anunţarea primei echipe finanţate şi conduse în proporţie majoritară de femei. Sunt încântată de oportunitatea de a fi partener cu acest grup incredibil de oameni pentru a aduce o echipă profesionistă de fotbal feminin în Los Angeles. Împreună ne propunem nu doar să construim o echipă câştigătoare pe teren, ci şi să dezvoltăm o bază de fani loiali şi pasionaţi. Sperăm, de asemenea, să avem un impact substanţial asupra comunităţii noastre, angajându-ne să extindem accesul la sport pentru tinerii din Los Angeles prin relaţia noastră cu Fundaţia LA84. Sportul este o modalitate veselă de a reuni oamenii şi asta are puterea de a face schimbări tangibile pentru sportive, atât în comunitatea noastră, cât şi în sfera profesională”,

a declarat Natalie Portman, într-un comunicat.

Actrița Jennifer Garner și-a manifestat și ea entuziasmul referitor la acest proiect, într-o postare pe instagram.

scroll to top