Închide

Nemții de la Rewe, patronii Penny, decid trimiterea pliantelor magazinelor prin… Whatsapp

Avatar
Rewe Penny

Foto: supermarktblog.com

Timp de citire: < 1 minut
  • Lanțul german de supermarketuri Rewe întrerupe producerea și distribuirea pliantelor de hârtie, dar le aduce pe WhatsApp.
  • Clienții pot obține pliantul cu oferte locale direct pe smartphone-ul lor în fiecare săptămână. Deocamdată în Germania.
  • Așteptăm confirmarea și din partea Penny, discounter-ul german din lanțul Rewe prezent în România, că lucrurile vor avea loc în același la fel și la noi.

70.000 de tone de CO2

Până în vara anului 2023, Rewe vrea să înceteze să mai folosească pliante tipărite în Germania. În schimb, grupul de supermarketuri caută suporturi media digitale inedite pentru a-și distribui pliantele publicitare.

Oprirea tipăririi și utilizării broșurilor de hârtie ar economisi peste 70.000 de tone de CO2, 1,1 milioane de tone de apă și 380 de milioane de kWh de energie în fiecare an, conform Retail Detail.

Deoarece WhatsApp s-a dovedit popular și utilizat pe scară largă în rândul tuturor grupurilor țintă din Germania, lanțul se îndreaptă acum către aplicația Meta chat. Acest lucru le permite clienților să primească în fiecare duminică broșura magazinului lor local pe telefonul mobil.

Testele în prealabil au arătat că mulți clienți s-au înscris pentru pliantele digitale WhatsApp, le-au deschis și au vizualizat efectiv ofertele.

Să vedem când se vor schimba lucrurile și în România. Așteptăm răspunsul Penny și vă vom ține la curent!

scroll to top