Închide

WTA a anunțat unde va avea loc ediția de anul acesta a Turneului Campioanelor

Avatar
Wta Finals 2022 Sede Estados Unidos

foto: puntodebreak.com

Timp de citire: 2 minute

Ediţia din acest an a Turneului Campioanelor, marea finală a WTA Tour, se va desfăşura la Fort Worth (Texas), în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie, înaintea unei eventuale reveniri în China, în 2023, a anunţat instanţa care gestionează circuitul profesionist feminin de tenis, citată de AFP și AGERPRES.

“Prestigiosul turneu de sfârşit de an, regrupând cele mai bune 8 jucătoare de simplu şi cele mai bune 8 echipe de dublu ale sezonului, va avea loc la Dickies Arena”, a indicat WTA într-un comunicat, evocând totodată posibilitatea revenirii în China, în 2023, “conform unui contract pe termen lung”.

Chestionată de AFP, Amy Binder, vicepreşedinta organizaţiei, a dat asigurări că WTA nu intenţionează să se întoarcă pentru moment în China, din cauza afacerii Shuai Peng.

“WTA continuă să lucreze pentru a găsi o soluţie în China şi sperăm să putem organiza turnee în regiune, începând cu 2023, dar nu vom face compromisuri cu privire la principiile noastre fundamentale pentru a realiza acest lucru”, a precizat Amy Binder.

Jucătoarea chineză de dublu Shuai Peng a dispărut timp de aproape de trei săptămâni, anul trecut, după ce l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang, în timpul unei relaţii care a durat mai mulţi ani.

Videoclipurile care au arătat-o de atunci în public, în China, nu au fost suficiente pentru a înlătura îndoielile cu privire la siguranţa jucătoarei şi la libertatea ei de mişcare şi exprimare, iar WTA a decis în decembrie 2021 să renunţe la organizarea turneelor sale de toamnă în această ţară, în ciuda mizelor financiare uriaşe.

În urma acestei decizii, Turneul Campioanelor s-a desfăşurat anul trecut în Mexic, la Guadalajara.

Însă WTA şi-a asumat un angajament cu societatea Gemdale Corporation de a-şi organiza finalele de sezon la Shenzhen din 2019 şi până în 2028.

scroll to top