Închide

Nemții schimbă foaia după atrocitățile de la Bucha: UE să nu mai importe gaz rusesc!

Avatar
Gaze Naturale Ue

Foto: axios.com

Timp de citire: 2 minute

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat duminică că Uniunea Europeană trebuie să discute despre interzicerea importurilor de gaze ruseşti, după ce oficialii ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi în apropiere de Kiev, transmite Reuters.

“Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns”, a declarat Christine Lambrecht, într-un interviu acordat postului public ARD, citat de news.ro.

Berlinul a rezistat până acum apelurilor tot mai numeroase de a impune un embargo asupra importurilor de energie din Rusia, spunând că economia sa şi cea a altor ţări europene sunt prea dependente de acestea.

Rusia asigură 40% din necesarul de gaze al Europei.

Dar Lambrecht a spus că miniştrii UE vor trebui acum să discute despre o interdicţie, potrivit unui tweet al ministerului ei.

Ministrul de Externe Annalena Baerbock a cerut duminică, de asemenea, sancţiuni mai dure împotriva Moscovei, dar nu a menţionat sectorul energetic.

“Cei responsabili pentru aceste crime de război trebuie traşi la răspundere. Vom înăspri sancţiunile împotriva Rusiei şi vom ajuta şi mai mult Ucraina să se apere”, a spus ea pe Twitter.

https://twitter.com/ABaerbock/status/1510576260828868615?cxt=HHwWjsC9jePG0vYpAAAA

UE lucrează la sancţiuni suplimentare de ceva timp, dar comisarul pentru Economie Paolo Gentiloni a declarat sâmbătă că orice măsuri suplimentare nu vor afecta sectorul energetic.

Ucraina a declarat sâmbătă că a preluat controlul complet asupra regiunii Kiev pentru prima dată de când Rusia şi-a lansat invazia pe 24 februarie.

Primarul din Bucea, un oraş eliberat la 37 km nord-vest de capitală, a declarat că 300 de locuitori au avut fost ucis de armata rusă.

Ministerul rus al Apărării a negat acuzaţia, spunând că imaginile şi fotografiile care arată cadavrele din Bucea sunt ”încă o provocare” a Kievului.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, într-o declaraţie, organizaţiilor internaţionale precum Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) să li se permită accesul în zonele afectate pentru a documenta în mod independent ceea ce el a descris drept atrocităţi.

scroll to top