Închide

Nestlé, obligată să plătească drepturi salariale pe 9 ani pentru intimidarea unei directoare

Avatar
Nestle Kitkat

Foto: https://www.sapriory.com/

Timp de citire: 2 minute

Nestlé SA trebuie să plătească 2 milioane de franci elvețieni (2,16 milioane de dolari) unei foste directoare, după ce a fost intimidată și forțată să părăsească compania, a anunțat  ziarul Tages Anzeiger, citând o decizie a unei curți de apel locale.

Curtea de Apel din cantonul Vaud a decis că Yasmine Motarjemi, fosta șefă a siguranței alimentare la nivel mondial în cadrul gigantului elvețian al produselor alimentare ambalate, are dreptul la 9 ani de salariu – până la vârsta de pensionare – plus daune-interese, după ce aceasta a susținut că a fost intimidată în funcția sa și forțată să solicite o pensie de invaliditate profesională.

Instanța i-a acordat, de asemenea, aproximativ 100.000 de franci pentru cheltuieli de judecată în acest caz de lungă durată, potrivit Bloomberg, care citează Tages Anzeiger.

Avocatul reclamantei, Mathilde Bessonnet, a numit decizia o “piatră de hotar în jurisprudența elvețiană”, a relatat ziarul.

Motarjemi, un fost cercetător al Organizației Mondiale a Sănătății care s-a alăturat companiei cu sediul în Vevey, Elveția, în 2000, a susținut că a fost supusă hărțuirii începând cu 2006, după ce încercările sale de a semnala lacunele în materie de siguranță alimentară au fost ignorate. Ea a fost concediată în 2010.

Un purtător de cuvânt al Nestlé a declarat pentru Bloomberg News că firma nu va face apel la decizie, adăugând că acest caz se referă la dreptul muncii și nu are nimic de-a face cu siguranța alimentară.

“Regretăm sincer cei aproape 12 ani de litigii și dorim să încheiem definitiv această chestiune juridică. Această decizie nu a fost luată peste noapte. Am încercat de mai multe ori să găsim o soluție la acest litigiu”, a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Nestlé a precizat că societatea a luat măsuri adecvate pentru a o proteja pe Motarjemi, inclusiv oferindu-i poziții echivalente în cadrul companiei și mandatând un investigator extern pentru a analiza problema.

“Odată cu închiderea acestui caz, sperăm sincer că decizia noastră o va ajuta pe doamna Motarjemi să meargă mai departe”, a declarat purtătorul de cuvânt.

scroll to top