Închide

Nestlé oferă fermierilor de cacao prime pentru a menține copiii la școală

Avatar
Nestle
Timp de citire: 2 minute

Până în 2030, Nestlé vrea să investească 1,25 miliarde de euro în proiecte de combatere a riscurilor muncii copiilor și de creștere a veniturilor cultivatorilor de cacao.

Prin acest plan, gigantul alimentar elvețian și-ar tripla eforturile actuale în ceea ce privește sustenabilitatea cacaoului. În centrul planului se află un program de accelerare a veniturilor, în baza căruia familiile cultivatoare de cacao pot primi o primă de până la 500 de franci elvețieni (480 de euro) în primii doi ani pentru inițiative specifice, cum ar fi înscrierea copiilor la școală sau implementarea unui practici agricole. După doi ani, această sumă se va înjumătăți, potrivit RetailDetail.eu.

Compania crede că proiectul va sprijini tranziția către o agricultură mai durabilă a cacaoului prin încurajarea comportamentului și a practicilor agricole pentru a construi rezistența socială și economică în timp. Într-adevăr, fermierii nu vor fi răsplătiți doar pentru cantitatea și calitatea boabelor de cacao, ci și pentru eforturile lor de a proteja mediul, clima și comunitățile locale.

„Obiectivul nostru este de a avea un impact pozitiv suplimentar, tangibil, asupra unui număr tot mai mare de familii de cultivatori de cacao, în special în zonele în care sărăcia este larg răspândită și resursele sunt limitate și să contribuim la reducerea decalajului de venit cu care se confruntă în timp”, spune. CEO Mark Schneider.

Planul de investiții al Nestlé este o continuare a unui proiect pilot lansat în 2020, care implică aproximativ 1.000 de fermieri din Coasta de Fildeș. Nestlé îl va extinde la 10.000 de fermieri de cacao din țară în acest an, iar scopul este să îl introducă în țara vecină Ghana în 2024. Dacă rezultatele sunt pozitive, Nestlé își propune să ajungă la toate cele 160.000 de familii de cultivatori de cacao din lanțul său global de aprovizionare. prin program până în 2030.

scroll to top