Închide

Neuralink: cip care va permite oamenilor să transmită muzică direct în creier?

Avatar
646x404

Foto: Getty Images

Timp de citire: < 1 minut

Neuralink este o enigmă, deoarece nu se ştiu prea mult despre acest startup care se află sub comanda şefului SpaceX şi Tesla, deşi ne aflăm într-o perioadă în care nimic nu mai pare să fie secret.

Startup-ul a avut o singură prezentare, desfăşurată anul trecut, deşi este fondat încă din 2016, iar Musk a vorbit atunci despre cum compania sa va implementa cipuri în creierele oamenilor pentru a realiza conexiuni directe cu computere, citează Adevărul.

Streaming-ul de muzică pare să fie un beneficiu în plus, despre care Musk a vorbit într-un răspuns adresat cercetătorului Austin Howard. Excentricul miliardar a spus că oamenii vor putea “să asculte muzică direct din cipurile noastre”, vorbind ulterior şi despre alte beneficii ale Neuralink. “Ar putea ajuta la controlarea nivelului de hormoni şi folosirea acestora în avantajul nostru (îmbunătăţirea abilităţilor şi a modului de gândire, eliminarea anxietăţii, etc.)” a scris Musk.

Montarea cipului, asemănată cu o operaţie laser la ochi Procesul montării cipului în creier a fost asemănat de Musk cu cel folosit la operaţiile cu laser la ochi, iar un studiu în care este prezentată o descriere a dispozitivului dezvoltat de Neuralink arată că un cablu USB-C va putea oferi o “transmisie de date” în creier.

La începutul acestei luni, Musk a mai vorbit despre Neuralink, spunând că cipul implantat în creier va putea vindeca afecţiuni precum depresia şi adicţia, prin ”reprogramarea” părţilor din creier responsabile pentru aceste probleme. Startup-ul Neuralink are programată o nouă prezentare pe 28 august.

scroll to top