Închide

Nicio grabă | După o ședință cu scântei, votul pentru plafonarea prețului la energie, amânat

Avatar
Preturile La Gaze Si Energie Plafonare Proiect De Lege Senat Florin Citu

Foto: playtech.ro

Timp de citire: < 1 minut

Comisiile reunite au decis, după o ședință cu scântei, ca luarea unei decizii legate de legea privind compensarea și plaformarea prețului la energie și gaze naturale să fie amânată pentru luni. Tot atunci ar urma să aibă loc votul final, scrie dcnews.ro.

Justificându-și hotărârea, parlamentarii au precizat că este nevoie și de un punct de vedere din partea mai multor instituții. Este vorba despre Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței, dar și de cei de la ANRE, instituții care, în acest moment, nu și-au trimis reprezentanții în cadrul comisiilor reunite.

Comisiile ar fi trebuit să stabilească încă de azi dacă introduc în ședința de plen de luni a Camerei Deputaților acest proiect care ar urma să plafoneze prețul la energie și gaze pentru următoarele 6 luni.

Preturile la energie electrică și gaze naturale ar urma să se plafoneze pentru 6 luni la prețul mediu al perioadei martie-septembrie, amintește Antena 3.

Prețul la energie ar trebui să se plafoneze la 460 mw/h lei pentru operatorii casnici și 135 de lei la gaze naturale mw/h.

Florin Cîțu a declarat, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură, că va plafona el prețul când va fi repus in funcție, însă la prețul de acum care este foarte mare și care ar putea face mai mult rău decât bine.

scroll to top