Închide

Nike își pune speranțele în Jocurile Olimpice de la Paris: cheltuielile de marketing, la niveluri istorice

Avatar
💡

Fotografie de Peter Aroner pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Gigantul american al industriei de echipament sportiv Nike va aloca sume mai mari decât oricând pentru marketing la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, mai mult decât pentru oricare dintre edițiile anterioare ale evenimentului, potrivit unor directori de top, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Producătorul de echipament sportiv vrea astfel să își ofere un impuls de marketing, menit să relanseze vânzările slabe şi să ajute marca să poată concura la nivel acceptabil cu rivalii săi mai puternici.

Producătorii de îmbrăcăminte sport încearcă să readucă apetitul pieței pentru produsele lor pe fondul Jocurilor Olimpice de la Paris, care reprezintă o revenire la normalitate după cele de la Tokyo 2020, amânate până în 2021 şi desfășurate fără spectatori din cauza pandemiei.

Mai mulți sportivi sponsorizaţi de Nike, printre care sprinterul american Sha’Carri Richardson şi maratonistul kenyan Eliud Kipchoge, au prezentat modelele Nike pentru Jocurile Olimpice, la un spectacol la Paris, joi, unde producătorul a lansat şi 13 prototipuri futuriste de pantofi dezvoltate în colaborare cu sportivii.

”Această Olimpiada va fi cea mai mare a noastră, va fi cea mai mare cheltuială a noastră media”, a declarat Heidi O’Neill, preşedinta departamentului pentru consumatori, produse şi mărci la Nike, într-un interviu.

Eda a adăugat că ”acesta va fi cea mai mare investiţie şi cel mai mare moment pentru Nike din ultimii ani”, fără a estima o cifră asupra cheltuielilor planificate.

În ultimul trimestru al Nike, cheltuielile totale de marketing au fost de 1 miliard de dolari, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Întrebată dacă cheltuielile vor continua să crească, O’Neill a spus că marketingul a fost ”investiţia prioritară numărul unu” pentru companie.

Nike, în general, se concentrează pe campanii de marketing ”mai puţine, mai mari”, a adăugat ea.

Compania cu o evaluare de 139 de miliarde de dolari a angajat un nou director de marketing la sfârşitul anului trecut, deoarece încearcă să-şi consolideze brandul pe o piaţă din ce în ce mai competitivă a îmbrăcămintei sportive.

Mărcile de pantofi de atletism mai noi, cum ar fi On şi Hoka, preiau cote de piaţă de la Nike, în timp ce piața manifestă o tendinţă de renunțare la pantofii de baschet cu talpă groasă, în beneficiul celui mai mare rival al Nike, Adidas, şi al pantofilor săi cu profil scund.

Planurile Nike contrastează cu cele ale Adidas. Brandul german a redus cheltuielile de marketing şi a cheltuit 2,5 miliarde de euro pentru marketing în 2023, în scădere cu 8,5% faţă de anul precedent.

Cheltuielile Nike în ultimele patru trimestre au fost de 4,3 miliarde de dolari, o creştere de 6%. Investiţia Nike ar trebui să contribuie la stimularea cererii, în ciuda presiunii asupra consumatorilor la nivel global, spun sursele citate de Reuters.

”Consumatorii sunt presaţi de costuri în aproape fiecare piaţă pe care desfăşurăm afaceri”, a declarat Craig Williams, preşedintele Nike pentru piaţa globală.

În ciuda acestui fapt, consumatorii continuă să răspundă ”foarte pozitiv” la Jocurile Olimpice, ca eveniment, a spus Williams, adăugând că este încă văzută ca ”simbolul sportului”.

scroll to top