Închide

VIDEO | Nike lansează Go FlyEase – pantoful sport care poate fi încălțat fără mâini

Avatar
Nike Go Flyease Hands Free Shoe Dezeen 2364 Col 9 1 852x505

Sursă foto: Dezeen

Timp de citire: < 1 minut

Fără șireturi, fără fermoare, fără griji

Nike a dezvăluit un nou pantof sport, fără șireturi, fermoare sau alte elemente de fixare, care poate fi încălțat și descălțat fără mâini, potrivit TechRadar.

Designul noului Go FlyEase este inspirat de modul în care mulți dintre noi ne scoatem pantofii fără să desfacem șireturile – folosind vârful unui pantof pentru a-l împinge în jos pe celălalt. Este o tehnică care, de obicei, întinde pantoful și rupe spatele acestuia.

Inițial, designul a fost destinat sprijinirii sportivilor cu dizabilități, deoarece încălțămintea convențională este incomodă de utilizat, dar acum este pus la dispoziție pe scară mai largă.

Primul prototip a fost un pantof tăiat aproape în jumătate, cu partea superioară menținută împreună de tuburi chirurgicale. Nike a efectuat apoi cercetări pentru a determina cel mai bun design și cele mai bune materiale, iar în cele din urmă a ales o talpă articulată bi-stabilă cu dispozitiv de întindere a talpii medii.

Nike spune că pantoful va fi disponibil

„prin invitație pentru membrii Nike selectați”

începând cu 15 februarie, cu un preț de lansare de 120 de dolari, preț similar unei perechi tipice de pantofi de alergare de nivel mediu, dacă nu puțin mai mic. Compania intenționează să înceapă producția în masă a acestui produs în cursul anului 2021.

scroll to top