Închide

Noile majorări de preț nu reușesc să afecteze Mondelez

Avatar
blue and yellow plastic pack

Fotografie de No Revisions pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Mondelez, cel mai mare producător mondial de biscuiți, ciocolată și gustări, a raportat rezultate trimestriale mai bune decât se aștepta. Creșterile de preț nu pot reduce gustul de dulce a consumatorilor, transmite RetailDetail.eu.

Comercianții cu amănuntul încearcă să reziste

Cererea de biscuiți Oreo și ciocolată Milka rămâne rezistentă. Proprietarul mărcii Mondelez a văzut o creștere a vânzărilor în America și Asia la sfârșitul anului trecut, în timp ce doar operațiunile sale europene au fost afectate de creșterea costurilor la energie. Vânzările nete au crescut cu 13,5%, până la 8,70 miliarde de dolari (aproape 8 miliarde de euro) în cele trei luni până la 31 decembrie.

Datorită cererii puternice din țări precum Brazilia, China și India, vânzările pe piețele emergente au crescut cu 23,3%, în timp ce piețele dezvoltate au crescut cu 8,2%. În Europa însă, producătorul american de biscuiți a fost nevoit să-și majoreze prețurile, ceea ce a avut un impact asupra vânzărilor. Cu toate acestea, câștigurile ajustate au depășit așteptările la 0,73 dolari pe acțiune.

Mondelez a început noul an cu noi creșteri de preț în Europa, care au fost imediat întâmpinate cu rezistența retailerilor. Ca urmare, marjele pot scădea în primul trimestru și, eventual, în al doilea trimestru. Cu toate acestea, compania se așteaptă la o creștere a profitului între 5% și 9% în 2023. Se preconizează că vânzările nete vor crește cu 5-7%.

scroll to top